Bereidingswijze
1. Doe het water en de boter met een snufje zout in een pan en verwarm dit (LET OP: mag niet koken!)
2. Zeef de bloem boven de pan en roer het er goed doorheen. Blijf roeren tot het niet meer aan de bodem plakt en een deegbal is gevormd.
3. Doe de deegbal in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze goed gemengd zijn in het beslag.
4. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met het soezendeeg. En spuit kleine bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
5. Bak de soesjes in 20 min. lichtbruin en laat ze goed afkoelen.
6. Maak ondertussen de banketbakkersroom door de melk, het (opengesneden) vanillestokje en 40 gr suiker al roerend aan de kook te brengen. Haal van het vuur en laat een paar minuten staan.
7. Klop in een kom de eierdooiers met de overige 25 gram suiker tot een
schuimige crème.
8. Klop ook de maïzena erdoor.
9. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de laatste zaadjes eruit en roer
door de melk.
10. Voeg eerst, terwijl je blijft roeren, een beetje melk toe aan het eimengsel.
11. Giet daarna het eimengsel bij de rest van de melk en verwarm het geheel op
het vuur. Goed blijven roeren met de garde totdat het een gebonden
vla is.
12. Roer als laatste, van het vuur af, de boter erdoor.
13. Laat de banketbakkersroom goed afkoelen in een ruime kom (buiten de koelkast).
14. Klop het eiwit met de suiker voor het glazuur en voeg hier op het laatste moment 1 of 2 druppels van de kleurstof aan toe.
15. Maak met een scherp mes kleine gaatjes (ter grootte van het spuitmondje) in de afgekoelde soezen.
16. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en vul de soezen hiermee.
17. Dip de soesjes in het glazuur en laat het glazuur uitharden.
Geniet ervan!
2. Zeef de bloem boven de pan en roer het er goed doorheen. Blijf roeren tot het niet meer aan de bodem plakt en een deegbal is gevormd.
3. Doe de deegbal in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze goed gemengd zijn in het beslag.
4. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met het soezendeeg. En spuit kleine bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
5. Bak de soesjes in 20 min. lichtbruin en laat ze goed afkoelen.
6. Maak ondertussen de banketbakkersroom door de melk, het (opengesneden) vanillestokje en 40 gr suiker al roerend aan de kook te brengen. Haal van het vuur en laat een paar minuten staan.
7. Klop in een kom de eierdooiers met de overige 25 gram suiker tot een
schuimige crème.
8. Klop ook de maïzena erdoor.
9. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de laatste zaadjes eruit en roer
door de melk.
10. Voeg eerst, terwijl je blijft roeren, een beetje melk toe aan het eimengsel.
11. Giet daarna het eimengsel bij de rest van de melk en verwarm het geheel op
het vuur. Goed blijven roeren met de garde totdat het een gebonden
vla is.
12. Roer als laatste, van het vuur af, de boter erdoor.
13. Laat de banketbakkersroom goed afkoelen in een ruime kom (buiten de koelkast).
14. Klop het eiwit met de suiker voor het glazuur en voeg hier op het laatste moment 1 of 2 druppels van de kleurstof aan toe.
15. Maak met een scherp mes kleine gaatjes (ter grootte van het spuitmondje) in de afgekoelde soezen.
16. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en vul de soezen hiermee.
17. Dip de soesjes in het glazuur en laat het glazuur uitharden.
Geniet ervan!
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het beste van 2 werelden! Een "zonder te knoeien" tompoes, of een soesje met de heerlijke smaak van een tompoes.
Ingrediënten
Voor de soezen:
100 ml water, 2 eieren, 50 gr ongezouten roomboter, 50 gr bloem en een snufje zout.
Voor de banketbakkersroom:
250 ml melk, 1 vanillestokje, 65 gr suiker, 2 eierdooiers, 25 gr maïzena en 20 gr roomboter.
Voor het glazuur:
1 eiwit, rode voedingskleurstof en 250 gr poedersuiker (gezeefd)
100 ml water, 2 eieren, 50 gr ongezouten roomboter, 50 gr bloem en een snufje zout.
Voor de banketbakkersroom:
250 ml melk, 1 vanillestokje, 65 gr suiker, 2 eierdooiers, 25 gr maïzena en 20 gr roomboter.
Voor het glazuur:
1 eiwit, rode voedingskleurstof en 250 gr poedersuiker (gezeefd)
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven op 200 graden, 2 steelpannetjes, houten lepel, keukenmachine, 2 spuitzakken, glad klein spuitmondje, vershoudfolie, kom, garde, scherp mes
Leuke tips
Vervang de bloem eens door speltbloem.
De ongevulde soesjes zijn goed in te vriezen, gevulde soesjes zijn 1-2 dagen houdbaar in de koelkast.
De ongevulde soesjes zijn goed in te vriezen, gevulde soesjes zijn 1-2 dagen houdbaar in de koelkast.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1467171
Homepage ID
2784789
Teller
47
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid