Bereidingswijze
-Wrijf de lam in met zout en peper.
-Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en strooi de knoflook erin.
-Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Doe de aardappels erbij, de ham en de rozemarijn en roer goed.
-Leg het lam erbovenop en bak het geheel een half uur.
-Giet nu de wijn erbij en roer, rol het lamsvlees door het mengsel en draai het om.
- Bak het nu nog een uur.
-Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en strooi de knoflook erin.
-Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Doe de aardappels erbij, de ham en de rozemarijn en roer goed.
-Leg het lam erbovenop en bak het geheel een half uur.
-Giet nu de wijn erbij en roer, rol het lamsvlees door het mengsel en draai het om.
- Bak het nu nog een uur.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk pittig en eenvoudig Italiaans paasgerecht uit de streek van Rome
Ingrediënten
1 1/2 KG LAMSVLEES
1 KG AARDAPPELS, geschild en in vieren
100 GRAM HAM in blokjes of stukjes
1 GLAS DROGE WITTE WIJN
1 EETLEPEL ROSEMARIJNBLAADJES
3 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd
1 KG AARDAPPELS, geschild en in vieren
100 GRAM HAM in blokjes of stukjes
1 GLAS DROGE WITTE WIJN
1 EETLEPEL ROSEMARIJNBLAADJES
3 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1466917
Homepage ID
1090993
Teller
52
Bron
worldcook
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid