Bereidingswijze
Kletskop:
Zet de oven aan op 180 graden.
Meng de kaneel, zout, bloem.
Smelt de boter. Roer hierdoor de basterdsuiker en water.
Roer het bloemmengsel en de amandel er in delen erdoorheen.
Doe iets minder dan de helft in de springvorm.
De andere helft op het bakblik.
Bak 18 min. Laat helemaal afkoelen.
Cheesecake:
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Klop de slagroom stijf maar meer aan de lobbige kant.
Roer de roomkaas glad.
Roer de gesmolten chocolade door de roomkaas. Roer daarna in twee delen de slagroom erdoor.
Voeg als laatste het citroensap en vanille extract erdoor.
Stort op de afgekoelde kletskop.
Zet in de ijskast om op zn minst 4 uur op te stijven maar het liefste een nacht.
Finishing touch:
Los de cheesecake uit de vorm. Breek de reuzenkletskop in stukken. Druk het gruis aan de zijkant. En steek de grote stukken aan de bovenkant erin.
Zet de oven aan op 180 graden.
Meng de kaneel, zout, bloem.
Smelt de boter. Roer hierdoor de basterdsuiker en water.
Roer het bloemmengsel en de amandel er in delen erdoorheen.
Doe iets minder dan de helft in de springvorm.
De andere helft op het bakblik.
Bak 18 min. Laat helemaal afkoelen.
Cheesecake:
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Klop de slagroom stijf maar meer aan de lobbige kant.
Roer de roomkaas glad.
Roer de gesmolten chocolade door de roomkaas. Roer daarna in twee delen de slagroom erdoor.
Voeg als laatste het citroensap en vanille extract erdoor.
Stort op de afgekoelde kletskop.
Zet in de ijskast om op zn minst 4 uur op te stijven maar het liefste een nacht.
Finishing touch:
Los de cheesecake uit de vorm. Breek de reuzenkletskop in stukken. Druk het gruis aan de zijkant. En steek de grote stukken aan de bovenkant erin.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
nog een lekkere cheescake van Miljuschka
Ingrediƫnten
Kletskop:
120 gram boter
300 gram lichtbruine basterdsuiker
6 eetlepels water
120 gram bloem
120 gram amandel, fijngehakt
Halve theelepel zout
Theelepel gemalen kaneel
Cheesecake
300 gram witte chocolade in stukjes
300 gram slagroom
300 gram roomkaas
1 citroen uitgeperst
1 theelepel vanille extract
120 gram boter
300 gram lichtbruine basterdsuiker
6 eetlepels water
120 gram bloem
120 gram amandel, fijngehakt
Halve theelepel zout
Theelepel gemalen kaneel
Cheesecake
300 gram witte chocolade in stukjes
300 gram slagroom
300 gram roomkaas
1 citroen uitgeperst
1 theelepel vanille extract
Hulpmiddelen & keukengerei
1 springvorm 20 cm ingevet en met bakpapier bekleed
1 bakplaat met bakpapier bekleed
1 bakplaat met bakpapier bekleed
Leuke tips
TIP! Ga je nog reizen met de cheesecake? Zet m dan in de vriezer.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1466891
Homepage ID
1021652
Teller
477
Bron
https://instagram.com/p/BczLuKEHR0S/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid