Bereidingswijze
Maal de Oreo's fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Druk het oreo-mengsel aan in de springvorm. Klop 200 milliliter van de slagroom met de suiker stijf. Los de gelatine op in een pan met de resterende 100 milliliter slagroom boven zacht vuur.
Smelt de witte en pure chocolade au bain-marie, apart van elkaar, dus elk in een eigen vuurvaste kom op een pan met kokend water; zorg dat de bodems van de kommen het water niet raken.
Meng de gesmolten witte chocolade met de roomkaas, de stijfgeklopte slagroom en de slagroom met gelatine en stort op de koekbodem.
Roer de olie door de gesmolten pure chocolade. Dip de Oreo's White Choc in de chocolade en druk ze in de taart. Versier die met overgebleven pure chocolade en de witte chocoladevlokken. De taart hoeft niet gebakken te worden, maar moet wel een paar uur opstijven in de koelkast.
Smelt de witte en pure chocolade au bain-marie, apart van elkaar, dus elk in een eigen vuurvaste kom op een pan met kokend water; zorg dat de bodems van de kommen het water niet raken.
Meng de gesmolten witte chocolade met de roomkaas, de stijfgeklopte slagroom en de slagroom met gelatine en stort op de koekbodem.
Roer de olie door de gesmolten pure chocolade. Dip de Oreo's White Choc in de chocolade en druk ze in de taart. Versier die met overgebleven pure chocolade en de witte chocoladevlokken. De taart hoeft niet gebakken te worden, maar moet wel een paar uur opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept van Miljuschka
Ingrediƫnten
300 gram Oreo's
80 gram boter, gesmolten
300 ml slagroom
200 gram suiker
12 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
200 gram witte chocolade
200 gram pure chocolade
400 gram roomkaas
1 eetlepel plantaardige olie
8 Oreo's White Choc
Witte chocoladevlokken
80 gram boter, gesmolten
300 ml slagroom
200 gram suiker
12 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
200 gram witte chocolade
200 gram pure chocolade
400 gram roomkaas
1 eetlepel plantaardige olie
8 Oreo's White Choc
Witte chocoladevlokken
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van 24 cm doorsnede, bekleed met bakpapier
Leuke tips
De roomkaas van Lidl (Goldessa) is het beste qua prijs-kwaliteitsverhouding
Gebruik altijd bakpapier, ook aan de zijkant van de springvorm
zet de cheesecake in het midden van de oven
gebruik altijd boven- en onderwarmte ipv hetelucht, zo voorkom je uitdrogen
zet een bak water onderin de oven, dit voorkomt uitdroging en scheuren
doe tijdens het bakken nooit de oven open
laat de cheesecake niet schrikken, laat hem in de oven staan tot de oven afgekoeld is
Gebruik altijd bakpapier, ook aan de zijkant van de springvorm
zet de cheesecake in het midden van de oven
gebruik altijd boven- en onderwarmte ipv hetelucht, zo voorkom je uitdrogen
zet een bak water onderin de oven, dit voorkomt uitdroging en scheuren
doe tijdens het bakken nooit de oven open
laat de cheesecake niet schrikken, laat hem in de oven staan tot de oven afgekoeld is
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1466453
Homepage ID
1021652
Teller
2633
Bron
https://www.culy.nl/recepten/witte-chocolade-oreo-cheesecake-van-miljuschka/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid