Bereidingswijze
Boterkoekbodem voor je cheesecake:
Bekleed de springvorm met het bakpapier. Ik deed alleen de bodem en vette de randen in met boter. Met een mixer klop je de suiker en boter tot een luchtig geheel. Mix dan het ei erdoor en roer daarna de bloem en zout erdoor tot je een korrelig geheel hebt. Druk dat op de bodem van je springvorm en bak het 20 minuten, in de voorverwarmde oven. Haal de bodem er daarna uit en zet de temperatuur naar 140C. Zet dan ook een bak met water op de bodem. Een magische truc blijkt, zodat je cheesecake niet barst.
Traditionele cheesecake vulling
Mix de roomkaas met de suiker tot een egaal beslag. Dan een voor een de eieren erdoor mixen. Als laatste de eidooier, slagroom, maïzena, vanille en limoenrasp erdoor mengen. Schenk dit op de gebakken bodem en bak ‘m dan 2 uur, zonder de oven te openen. Zet dan de oven uit, nog steeds zonder de deur open te maken en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Ik heb hier 4 uur voor genomen.
Ultieme limoencheesecake
Je kunt de cheesecake volgens Miljuschka ook de hele nacht in de oven laten, dan kleurt ‘ie alleen wel iets door. Ik heb ‘m na 4 uur uit de oven gehaald en de nacht in de koelkast gezet. Haal ‘m voor je de cheesecake serveert wel tijdig er weer uit. Op kamertemperatuur is ‘ie het lekkerst!
Bekleed de springvorm met het bakpapier. Ik deed alleen de bodem en vette de randen in met boter. Met een mixer klop je de suiker en boter tot een luchtig geheel. Mix dan het ei erdoor en roer daarna de bloem en zout erdoor tot je een korrelig geheel hebt. Druk dat op de bodem van je springvorm en bak het 20 minuten, in de voorverwarmde oven. Haal de bodem er daarna uit en zet de temperatuur naar 140C. Zet dan ook een bak met water op de bodem. Een magische truc blijkt, zodat je cheesecake niet barst.
Traditionele cheesecake vulling
Mix de roomkaas met de suiker tot een egaal beslag. Dan een voor een de eieren erdoor mixen. Als laatste de eidooier, slagroom, maïzena, vanille en limoenrasp erdoor mengen. Schenk dit op de gebakken bodem en bak ‘m dan 2 uur, zonder de oven te openen. Zet dan de oven uit, nog steeds zonder de deur open te maken en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Ik heb hier 4 uur voor genomen.
Ultieme limoencheesecake
Je kunt de cheesecake volgens Miljuschka ook de hele nacht in de oven laten, dan kleurt ‘ie alleen wel iets door. Ik heb ‘m na 4 uur uit de oven gehaald en de nacht in de koelkast gezet. Haal ‘m voor je de cheesecake serveert wel tijdig er weer uit. Op kamertemperatuur is ‘ie het lekkerst!
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekkere cheesecake van Miljuschka
Ingrediënten
Benodigdheden voor de bodem:
100g zachte boter
100g suiker
1 ei
125g bloem
snuf zout
Voor de vulling:
900g roomkaas
250g suiker
5 eieren + 1 eidooier
50ml slagroom
1el maïzena
1tl vanille-extract
rasp van 1 limoen
100g zachte boter
100g suiker
1 ei
125g bloem
snuf zout
Voor de vulling:
900g roomkaas
250g suiker
5 eieren + 1 eidooier
50ml slagroom
1el maïzena
1tl vanille-extract
rasp van 1 limoen
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm (26cm)
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1466447
Homepage ID
1021652
Teller
65
Bron
https://www.smulpaapje.nl/blog/de-ultieme-cheesecake-van-miljuschka/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid