Var­kens­rol­la­de met wijn-knof­look­jus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/14/2019 - 11:55
Bereidingswijze
-Borstel aardappels schoon onder koud stromend water.
-Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine.
-Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen.
-Leg rollade erop.
-Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal.
-Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes.
-Bewaar tot gebruik in koelkast.

-Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken.
-Breng op smaak met zou en peper.
-Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes.
-Schep van vuur af door ingekookte fond.
-Schuif schaal met braadzak in midden van oven.
-Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4.
-Braad vlees in ca. 55 minuten gaar.
- Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond.
-Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken.
-Laat intussen rollade rusten.
-Snijd vlees in plakken.

Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.
Afbeelding
Var­kens­rol­la­de met wijn-knof­look­jus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker en makkelijk te bereiden met een braadzak ! Misschien een idee voor Pasen ? 
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
4 tenen knoflook
6 takjes verse tijm
750 g varkensrollade
3 el rode wijn
½ pot vleesfond
185 g artisjokbodems
Hulpmiddelen & keukengerei
braadzak
lage ovenschaal
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1466227
Homepage ID
1090993
Teller
78
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid