Bereidingswijze
-Borstel aardappels schoon onder koud stromend water.
-Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine.
-Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen.
-Leg rollade erop.
-Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal.
-Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes.
-Bewaar tot gebruik in koelkast.
-Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken.
-Breng op smaak met zou en peper.
-Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes.
-Schep van vuur af door ingekookte fond.
-Schuif schaal met braadzak in midden van oven.
-Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4.
-Braad vlees in ca. 55 minuten gaar.
- Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond.
-Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken.
-Laat intussen rollade rusten.
-Snijd vlees in plakken.
Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.
-Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine.
-Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen.
-Leg rollade erop.
-Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal.
-Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes.
-Bewaar tot gebruik in koelkast.
-Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken.
-Breng op smaak met zou en peper.
-Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes.
-Schep van vuur af door ingekookte fond.
-Schuif schaal met braadzak in midden van oven.
-Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4.
-Braad vlees in ca. 55 minuten gaar.
- Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond.
-Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken.
-Laat intussen rollade rusten.
-Snijd vlees in plakken.
Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker en makkelijk te bereiden met een braadzak ! Misschien een idee voor Pasen ?
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
4 tenen knoflook
6 takjes verse tijm
750 g varkensrollade
3 el rode wijn
½ pot vleesfond
185 g artisjokbodems
4 tenen knoflook
6 takjes verse tijm
750 g varkensrollade
3 el rode wijn
½ pot vleesfond
185 g artisjokbodems
Hulpmiddelen & keukengerei
braadzak
lage ovenschaal
lage ovenschaal
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1466227
Homepage ID
1090993
Teller
78
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid