Bereidingswijze
Springvorm (26 cm) bekleden met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onder-warmte) of 175 graden (hete-lucht).
Eieren en suiker kloppen met je handmixer tot dik crèmige massa ontstaat ( plm.5 tot 8 minuten).
Amandelen, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar mengen en door de ei-massa spatelen. (niet meer kloppen, dan wordt het deeg te vast).
Bakvorm vullen met het deeg en het deeg gladstrijken.
Taart in het midden van de oven plm. 25 tot 35 minuten bakken (afhankelijk van je oven).
Taartbodem laten afkoelen.
Slagroom stijf kloppen met 2 zakjes vanillesuiker.
Slagroom over de taartbodem verdelen. Taart 1 uur koel wegzetten.
Advocaat over de slagroom verdelen (gaat handig met een lepel).
Rand van de taart met chocoladevlokken of chocoladehagel versieren (zie foto)
Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onder-warmte) of 175 graden (hete-lucht).
Eieren en suiker kloppen met je handmixer tot dik crèmige massa ontstaat ( plm.5 tot 8 minuten).
Amandelen, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar mengen en door de ei-massa spatelen. (niet meer kloppen, dan wordt het deeg te vast).
Bakvorm vullen met het deeg en het deeg gladstrijken.
Taart in het midden van de oven plm. 25 tot 35 minuten bakken (afhankelijk van je oven).
Taartbodem laten afkoelen.
Slagroom stijf kloppen met 2 zakjes vanillesuiker.
Slagroom over de taartbodem verdelen. Taart 1 uur koel wegzetten.
Advocaat over de slagroom verdelen (gaat handig met een lepel).
Rand van de taart met chocoladevlokken of chocoladehagel versieren (zie foto)
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hou je van advocaat? Dan moet je deze taart een keer bakken.
Je kunt de taart al ee dag tevoren maken. Wordt de taart alleen maar lekkerder van.
De bodem lijkt op chocoladecake.
Je kunt de taart al ee dag tevoren maken. Wordt de taart alleen maar lekkerder van.
De bodem lijkt op chocoladecake.
Ingrediënten
5 eieren (M)
200 gram suiker
200 gram gemalen amandelen
3 eetlepels cacaopoeder
½ theelepel bakpoeder
3 pakjes slagroom van 200 ml.
2 zakjes vanillesuiker
150 tot 175 ml advocaat
200 gram suiker
200 gram gemalen amandelen
3 eetlepels cacaopoeder
½ theelepel bakpoeder
3 pakjes slagroom van 200 ml.
2 zakjes vanillesuiker
150 tot 175 ml advocaat
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
deegkom
bakpapier
springvorm van plm. 26 cm. doorsnede
deegkom
bakpapier
springvorm van plm. 26 cm. doorsnede
Leuke tips
Bak de taart de dag tevoren en bewaar de taart in de koelkast. De taart wordt er alleen maar lekkerder op.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1464201
Homepage ID
886977
Teller
411
Bron
Http://www.lecker.de
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid