Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 min. + 45 min. baktijd
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Rasp de pompoen.
-Rasp de gember en vang het sap op.
-Splits de eieren.
-Klop de suiker met de boter en de eigelen op tot een luchtige massa.
-Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
-Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
-Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
-Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
Maak het glazuur:
-meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
-Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
-Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
-Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
-Werk de taart af met frambozen en druppel de coulis van frambozen of aardbei over de taart .
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Rasp de pompoen.
-Rasp de gember en vang het sap op.
-Splits de eieren.
-Klop de suiker met de boter en de eigelen op tot een luchtige massa.
-Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
-Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
-Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
-Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
Maak het glazuur:
-meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
-Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
-Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
-Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
-Werk de taart af met frambozen en druppel de coulis van frambozen of aardbei over de taart .
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere taart met pompoen , amandelpoeder, gember , pecannotenen , frambozen en st Môret ( romige en pittige smeerkaas uit het Vlaamse Pajottenland)
Ingrediënten
4 eieren
200 g pompoen
1 citroen (sap en zeste)
75 g bloem
1 zakje bakpoeder
200 g suiker
250 g gezouten boter
5 cm gember
200 g bloemsuiker
50 g zachte boter
175 g amandelpoeder
100 g St Môret
frambozen (garnituur)
50 g pecannoten
frambozen of aardbei coulis om over te taart te druppelen
200 g pompoen
1 citroen (sap en zeste)
75 g bloem
1 zakje bakpoeder
200 g suiker
250 g gezouten boter
5 cm gember
200 g bloemsuiker
50 g zachte boter
175 g amandelpoeder
100 g St Môret
frambozen (garnituur)
50 g pecannoten
frambozen of aardbei coulis om over te taart te druppelen
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde bakvorm
spuitzak
spuitzak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463913
Homepage ID
1090993
Teller
67
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid