Pompoensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/22/2018 - 18:54
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil de gember en snij of rasp fijn.

Maak de groenten schoon. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in grove blokken. Schil de wortel en snij in kleine stukjes.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken.

2. Verhit de olie, op laag vuur, in een soeppan en fruit de rode ui, knoflook en gember 3 minuten. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur.

3. Voeg het water, de bouillonblokjes en de appelstukjes toe. Snij de sinaasappel door de helft en knijp uit boven de soep (of pers de sinaasappel). Breng de soep aan de kook. Dek de soep af en kook deze 20 minuten op laag vuur.

4. Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender). Breng op smaak met peper en evt. wat zout.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere pittige pompoensoep
Ingrediƫnten
1 Flespompoen
1 Winterwortel
2 tenen Knoflook
1 Rode ui
40 gram verse Gember
1 Sinaasappel
1 Appel
2 groentebouillonblokjes
2 el (olijf)olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Lekker met fijne stukjes gerookte kip of geraspte kokos als garnering.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1463753
Homepage ID
2059570
Teller
2006
Bron
Verspakket voor pompoensoep
Waardering aantal
1
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
pablo747
Gelegenheid