Appel-pompoencake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/22/2018 - 09:01
Bereidingswijze
Voorbereiding : (ontdooitijd + 15 min.)
- Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes. Laat diepgevroren pompoenblokjes oppervlakkig ontdooien.
- Pers de citroen.
- Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
Bereiding : 15 min. + 1 u. in de oven + afkoelen
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers met 150 g honing. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.
3. Voeg de zelfrijzende bloem, het snufje zout en de kaneel toe. Meng goed.
4. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
5. Meng er de appel- en pompoenblokjes voorzichtig onder.
6. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
7. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
8. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Afwerking
Overgiet de cake met 2 eetl. honing.
Afbeelding
Appel-pompoencake
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke cake die makkelijk te bereiden is 
Ingrediënten
300 g vruchtvlees van pompoen (of pompoenblokjes diepvries)
3 appelen
1 citroen
200 g boter (op kamertemperatuur)
4 eieren
200 g zelfrijzende bloem
150 g vloeibare honing
2 eetl. vloeibare honing
2 koffiel. kaneel
1 snuifje zout
Leuke tips
Tip
Je kan de honing in de afwerking , vervangen door ahornsiroop of bruine suiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463747
Homepage ID
1090993
Teller
322
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid