Feeënsoep met pompoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/21/2018 - 10:47
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in blokjes.
- Snij de wortelen en de selder in blokjes.
- Maak sterren, hartjes … van het brood door ze uit te steken met een vormpje.
Bereiding : 30 min.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
2. Voeg de blokjes pompoen, wortel en selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken.
3. Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.
4. Bestrijk de broodvormpjes lichtjes met wat boter. Om croutons in verschillende kleuren te krijgen, bestrooit u enkele vormpjes lichtjes met het kerriepoeder en enkele met het paprikapoeder. Nog andere besmeert u met de olijventapenade. Plaats de vormpjes op een bakplaat en zet 3 à 4 min. onder de grill van de oven, tot ze licht krokant zijn.
Afwerking
Serveer de soep en leg er de croutons op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen de kinderen zullen van deze heerlijke soep genieten.....
Ingrediënten
600 g pompoenblokjes (diepvries) (of vers)
2 wortelen
2 stengels selder
1 ui
1 teentje knoflook
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Voor de croutons:
4 sneetjes brood (naar keuze)
tapenade van zwarte olijven (versmarkt)
boter
kerriepoeder
paprikapoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1463727
Homepage ID
1090993
Teller
25
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid