Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes of de crackers helemaal fijn met een vijzel of in een blender.
Smelt de roomboter in een pan en roer de koekjes/crackers erdoor heen.
Bekleed een springvorm van 26 á 28 cm met bakpapier en druk de bodem met de bolle kant van een lepel of met je vingers in de vorm en laat deze afkoelen.
Klop de slagroom helemaal stijf samen met de suiker naar keuze en de vanille.
Als je monchou gebruikt moet je die even in een aparte kom fijn kloppen en dan pas mixen met de slagroom, als je mascarpone gebruikt hoeft dat niet want doe klontert niet. Verdeel de monchou over de bodem en zet hem weer koud.
Bak de appel met de roomboter en de koekkruiden op middelmatig vuur tot ze een beetje gaar zijn en laat ze afkoelen.
Doe de suiker in een steelpannetje en zet deze op matig vuur.
Doe ook de slagroom in een pannetje en verwarm deze. Laat de suiker langzaam en niet te hard karameliseren anders brand hij aan. Als hij mooi licht bruin is mag hij van het vuur en doe dan voorzichtig scheutje voor scheutje de warme slagroom erbij.
Laat de karamel dan goed afkoelen.
Doe de appeltjes en de karamel pas op de taart vlak voordat je hem gaat serveren.
Smelt de roomboter in een pan en roer de koekjes/crackers erdoor heen.
Bekleed een springvorm van 26 á 28 cm met bakpapier en druk de bodem met de bolle kant van een lepel of met je vingers in de vorm en laat deze afkoelen.
Klop de slagroom helemaal stijf samen met de suiker naar keuze en de vanille.
Als je monchou gebruikt moet je die even in een aparte kom fijn kloppen en dan pas mixen met de slagroom, als je mascarpone gebruikt hoeft dat niet want doe klontert niet. Verdeel de monchou over de bodem en zet hem weer koud.
Bak de appel met de roomboter en de koekkruiden op middelmatig vuur tot ze een beetje gaar zijn en laat ze afkoelen.
Doe de suiker in een steelpannetje en zet deze op matig vuur.
Doe ook de slagroom in een pannetje en verwarm deze. Laat de suiker langzaam en niet te hard karameliseren anders brand hij aan. Als hij mooi licht bruin is mag hij van het vuur en doe dan voorzichtig scheutje voor scheutje de warme slagroom erbij.
Laat de karamel dan goed afkoelen.
Doe de appeltjes en de karamel pas op de taart vlak voordat je hem gaat serveren.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke feestelijke herfsttaart voor dit tijd van het jaar...
Kijk ook eens op https://www.puur-eten-leven.nl/ voor meer lekkere recepten..
Kijk ook eens op https://www.puur-eten-leven.nl/ voor meer lekkere recepten..
Ingrediënten
Bodem
250 gram Maria biscuit of voor minder zoet 250 gram naturel crackers
150 gram roomboter
Monchou
400 gram monchou of mascarpone
300 gram slagroom
100 gram kokossuiker of oerzoet
1½ theelepel vanille
Appels
3 appels ( goudrenet )
1 eetlepel roomboter
1½ theelepel koekkruiden of kaneel
Karamelsaus
100 gram suiker
100 gram slagroom
250 gram Maria biscuit of voor minder zoet 250 gram naturel crackers
150 gram roomboter
Monchou
400 gram monchou of mascarpone
300 gram slagroom
100 gram kokossuiker of oerzoet
1½ theelepel vanille
Appels
3 appels ( goudrenet )
1 eetlepel roomboter
1½ theelepel koekkruiden of kaneel
Karamelsaus
100 gram suiker
100 gram slagroom
Leuke tips
Je kan natuurlijk de suiker die je gebruikt bij de monchou ook vervangen met stevia als je dat lekkerderde of beter vind...
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1463682
Homepage ID
2638789
Teller
927
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Gelegenheid