Bereidingswijze
1. Vet de springvorm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.
2. Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.
3. Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 5 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.
4. Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.
5. Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren verwijder dan de springvorm en de plastic folie.
6. Garneer met verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen), rode vruchtensaus en basilicumblaadjes.
2. Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Doe alvast 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.
3. Klop de Philadelphia samen met de poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 5 eetlepels poedersuiker toe. Zet dit vervolgens in de koelkast.
4. Meng met een garde het gelatine mengsel met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.
5. Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laat het 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren verwijder dan de springvorm en de plastic folie.
6. Garneer met verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen), rode vruchtensaus en basilicumblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
A classic !
Ingrediënten
Bodem:
150 g Bastognekoeken
50 g boter
Taart:
400 g Philadelphia Naturel
55 cl slagroom
4 blaadjes gelatine
100 g poedersuiker + 5 eetlepels
2 stuks eiwit
1 theelepel vanille extract
Decoratie:
200 g verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
rode vruchtensaus
basilicumblaadjes
150 g Bastognekoeken
50 g boter
Taart:
400 g Philadelphia Naturel
55 cl slagroom
4 blaadjes gelatine
100 g poedersuiker + 5 eetlepels
2 stuks eiwit
1 theelepel vanille extract
Decoratie:
200 g verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
rode vruchtensaus
basilicumblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Cheesecake form
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463475
Homepage ID
2787169
Teller
1561
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid