Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 C° voor de taartbodem.
de vulling:
smelt de boter au bain marie. Voeg de zoetstof en citroenschil toe,goed roeren.
Dan langzaam de citroensap, roerend erbij
Het ei er ook GOED ROEREND aan toevoegen en met wat geduld doorgaan met roeren tot het net wat dikker wordt, yoghurtdikte ongeveer. Dan snel van het vuur af in een kom laten afkoelen af en toe doorroerend.
voor de bodem kneed je de ingredienten tot een bal, drukt het dun uit in de vorm/ vormpjes die bekleed zijn met bakpapier ( eerst de vorm invetten, dan blijft het mooi glad zitten).Prik de bodem in met een vork
Op de bodem leg je een uitgeknipt stukje bakpapier, daarop wat bakbonen.
Bak het in de oven tot het lichtbruin is. In mijn oven duurde het 18 minuten, daarna laten afkoelen.
Giet/lepel de vulling in de vorm(pjes) en dan nog verder afkoelen/ opstijven.
Als je een merengue top wilt:
klop het eiwit stijf met snufje zout.
Breng in piepklein pannetje het beetje water aan de kook, los de zoetstof erin op, giet het al mixend bij het eiwit. nog even doormixen, dan heb je als het goed is een stevige wolk.
Lepel het over de taart(jes) en nog even in de oven, weer op 160 graden. Blijf goed opletten, het hoeft maar een pietsje bruin te worden.
Je kunt het ook even onder een gril zetten.
(niet te lang, de zoetstoffen kunnen bitter worden)
de vulling:
smelt de boter au bain marie. Voeg de zoetstof en citroenschil toe,goed roeren.
Dan langzaam de citroensap, roerend erbij
Het ei er ook GOED ROEREND aan toevoegen en met wat geduld doorgaan met roeren tot het net wat dikker wordt, yoghurtdikte ongeveer. Dan snel van het vuur af in een kom laten afkoelen af en toe doorroerend.
voor de bodem kneed je de ingredienten tot een bal, drukt het dun uit in de vorm/ vormpjes die bekleed zijn met bakpapier ( eerst de vorm invetten, dan blijft het mooi glad zitten).Prik de bodem in met een vork
Op de bodem leg je een uitgeknipt stukje bakpapier, daarop wat bakbonen.
Bak het in de oven tot het lichtbruin is. In mijn oven duurde het 18 minuten, daarna laten afkoelen.
Giet/lepel de vulling in de vorm(pjes) en dan nog verder afkoelen/ opstijven.
Als je een merengue top wilt:
klop het eiwit stijf met snufje zout.
Breng in piepklein pannetje het beetje water aan de kook, los de zoetstof erin op, giet het al mixend bij het eiwit. nog even doormixen, dan heb je als het goed is een stevige wolk.
Lepel het over de taart(jes) en nog even in de oven, weer op 160 graden. Blijf goed opletten, het hoeft maar een pietsje bruin te worden.
Je kunt het ook even onder een gril zetten.
(niet te lang, de zoetstoffen kunnen bitter worden)
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een citroentaart zonder suiker en met weinig koolhydraten.
Ingrediënten
De vulling:
Het equivalent van 75 gram suiker in zoetstof, ik gebruikte 35 gram Sugarly, dat is een combinatie van erythritol en aspartaam. erythritol met stevia kan ook.
rasp van 1 biologische of onbespoten citroen
sap van 1 citroen (ongeveer 40 ml)
60 gram roomboter
1 ei
De bodem:
120 gram amandelmeel (glutenvrij)
1 eierdooier
15 gram zachte roomboter
snuf zout
zoetstof naar smaak (moet tegen 160 graden kunnen) ik gebruikte 1 flinke eetlepel sugarly
Als je een eiwitschuim bedekking wilt:
Het eiwit wat over is van de bodem
15 ml water
snufje zout,
zoetstof , ik gebruikte sugarly ongeveer 2 eetlepels
Het equivalent van 75 gram suiker in zoetstof, ik gebruikte 35 gram Sugarly, dat is een combinatie van erythritol en aspartaam. erythritol met stevia kan ook.
rasp van 1 biologische of onbespoten citroen
sap van 1 citroen (ongeveer 40 ml)
60 gram roomboter
1 ei
De bodem:
120 gram amandelmeel (glutenvrij)
1 eierdooier
15 gram zachte roomboter
snuf zout
zoetstof naar smaak (moet tegen 160 graden kunnen) ik gebruikte 1 flinke eetlepel sugarly
Als je een eiwitschuim bedekking wilt:
Het eiwit wat over is van de bodem
15 ml water
snufje zout,
zoetstof , ik gebruikte sugarly ongeveer 2 eetlepels
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
oven
au bain marie
taartvorm of vormpjes
bakpapier
bakbonen
oven
au bain marie
taartvorm of vormpjes
bakpapier
bakbonen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1463397
Homepage ID
2166949
Teller
165
Bron
van verschillende recepten gecombineerd
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid