Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onder-warmte) of 150 graden (hete-lucht).
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in smalle schijfjes snijden.
Druppel wat citroensap over de appels zodat ze niet bruin worden.
Boter, suiker en1 zakje vanillesuiker met de Mixer schuimig roeren.
Eieren er één voor één doorheen mixen. Volgende ei steeds als het eerdere ei door het deeg is opgenomen.
Zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje met de melk snel erdoor mixen.
Springvorm (22 cm doorsnede) invetten en met bloem bestrooien.
Bodem eventueel met bakpapier bekleden.
Deeg over de ingevette springvorm verdelen en glad strijken.
Amandelspijs in kleine stukjes over het deeg verdelen.
Hierover de appelschijfjes verdelen.
Kaneel en 1 zakje vanillesuiker door elkaar roeren,
Amandelschaafsel mengen met het vanillesuiker en de kaneel.
Dit over de appelschijfjes strooien.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 50 tot 60 minuten bakken tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. (Baktijd is afhankelijk van je oven, dus opletten).
Taart laten afkoelen en de rand met poedersuiker bestrooien.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in smalle schijfjes snijden.
Druppel wat citroensap over de appels zodat ze niet bruin worden.
Boter, suiker en1 zakje vanillesuiker met de Mixer schuimig roeren.
Eieren er één voor één doorheen mixen. Volgende ei steeds als het eerdere ei door het deeg is opgenomen.
Zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje met de melk snel erdoor mixen.
Springvorm (22 cm doorsnede) invetten en met bloem bestrooien.
Bodem eventueel met bakpapier bekleden.
Deeg over de ingevette springvorm verdelen en glad strijken.
Amandelspijs in kleine stukjes over het deeg verdelen.
Hierover de appelschijfjes verdelen.
Kaneel en 1 zakje vanillesuiker door elkaar roeren,
Amandelschaafsel mengen met het vanillesuiker en de kaneel.
Dit over de appelschijfjes strooien.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 50 tot 60 minuten bakken tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. (Baktijd is afhankelijk van je oven, dus opletten).
Taart laten afkoelen en de rand met poedersuiker bestrooien.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere appel-amandeltaartje is heel snel gebakken en kan niet mislukken. Het deeg klop je met de handmixer. Heb je geen amandelspijs dan kun je in plaats hiervan ook die kleine amarettini gebruiken of nog leuker misschien wat verkruimelde bastognekoeken.
Ingrediënten
180 gram zachte boter
140 gram suiker
1 + 1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
100 gram gemalen amandelen
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ dl melk
2 of 3 appels liefst Elstar (afhankelijk van de grootte)
75 gram amandelspijs
Plm. 50 gram amandelschaafsel of meer naar smaak
1 theelepel gemalen kaneel
poedersuiker
140 gram suiker
1 + 1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
100 gram gemalen amandelen
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ dl melk
2 of 3 appels liefst Elstar (afhankelijk van de grootte)
75 gram amandelspijs
Plm. 50 gram amandelschaafsel of meer naar smaak
1 theelepel gemalen kaneel
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Handmixer
springvorm van plm. 22 cm doorsnede
bakpapier
springvorm van plm. 22 cm doorsnede
bakpapier
Leuke tips
Heerlijk bij de koffie.
In plaats van amandelspijs kun je ook verkruimelde bitterkoekjes, verkruimelde bastognekoeken of amarettini gebruken als vulling van het taartje.
In plaats van amandelspijs kun je ook verkruimelde bitterkoekjes, verkruimelde bastognekoeken of amarettini gebruken als vulling van het taartje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1463253
Homepage ID
886977
Teller
160
Bron
Aangepast recept van Lecker.de
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid