Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte. Hete lucht 160 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm (plm. 26 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen van de springvorm in. Strooi daar wat bloem over.
Bakmeel, amandelen, suiker, vanillesuiker, eidooier en zachte boter met een handmixer door elkaar mixen tot er mooie kruimels ontstaan.
¾ van de kruimels verdelen over de bodem de springvorm verdelen.
Druk de kruimels een beetje aan.
Zet de vorm op de 2e richel van de voorverwarmde oven en bak de bodem plm. 15 minuten voor.
Haal de vorm uit de oven (temperatuur zo laten) en laat de bodem wat afkoelen.
Maak ondertussen de vulling.
Mix de zachte boter, suiker, kwark en eieren door elkaar.
Kwarkmassa over de wat afgekoelde bodem verdelen.
Uitgelekte kersen erover verdelen en eventueel wat besprenkelen met kirsch.
Verdeel daarover de rest van de kruimels.
Bak de taart nog ongeveer 50 minuten in het midden van de oven (180 graden).
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Bekleed de bodem van de springvorm (plm. 26 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen van de springvorm in. Strooi daar wat bloem over.
Bakmeel, amandelen, suiker, vanillesuiker, eidooier en zachte boter met een handmixer door elkaar mixen tot er mooie kruimels ontstaan.
¾ van de kruimels verdelen over de bodem de springvorm verdelen.
Druk de kruimels een beetje aan.
Zet de vorm op de 2e richel van de voorverwarmde oven en bak de bodem plm. 15 minuten voor.
Haal de vorm uit de oven (temperatuur zo laten) en laat de bodem wat afkoelen.
Maak ondertussen de vulling.
Mix de zachte boter, suiker, kwark en eieren door elkaar.
Kwarkmassa over de wat afgekoelde bodem verdelen.
Uitgelekte kersen erover verdelen en eventueel wat besprenkelen met kirsch.
Verdeel daarover de rest van de kruimels.
Bak de taart nog ongeveer 50 minuten in het midden van de oven (180 graden).
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik werd gevraagd om deze keer voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis 2 taarten te bakken. E'n werd de pruimentaaart met een roomlaag die al op mijn pagina staat.
Daarnaast wilde ik een taart die snel klaar zou zijn. Teveel werk had ik geen zin in met die warmte.
Deze kersentaart viel erg in de smaak. Lekker fris door de kersen,
Daarnaast wilde ik een taart die snel klaar zou zijn. Teveel werk had ik geen zin in met die warmte.
Deze kersentaart viel erg in de smaak. Lekker fris door de kersen,
Ingrediënten
Kruimeldeeg
200 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram gehakte amandelen (of amandelschaafsel)
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier (M)
125 gram zachte boter
Vulling:
100 gram zachte boter
150 gram suiker
500 gram magere kwark
2 eieren (M)
1 grote pot kersen (uitgelekt plm. 750 gram)
(eventueel wat kirsch om het allemaal nog lekkerder te maken)
200 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram gehakte amandelen (of amandelschaafsel)
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier (M)
125 gram zachte boter
Vulling:
100 gram zachte boter
150 gram suiker
500 gram magere kwark
2 eieren (M)
1 grote pot kersen (uitgelekt plm. 750 gram)
(eventueel wat kirsch om het allemaal nog lekkerder te maken)
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm doorsneden
handmixer
beslagkommen
vergiet
handmixer
beslagkommen
vergiet
Leuke tips
Lekker bij koffie en thee en een zalige verjaardagstaart die nog snel klaar is ook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1462173
Homepage ID
886977
Teller
180
Bron
Dr. Oetker Obstkuchen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid