Bereidingswijze
Deeg:
Kneed een deeg door middel van de keukenmachine, mixer of met je handen van 200 gram bloem, 50 gram suiker, mespunt zout, eidooier en 125 gram koude in stukjes gesneden boter. Maak een bal van het deeg, verpak in plastic folie en leg het deeg plm. 1 uur in de koelkast.
Roomlaag:
Roer de kwark, slagroom, eieren, 50 gram suiker en vanillesuiker met de mixer door elkaar.
Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) of 150 graden (hetelucht)
Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
Bekleed de vorm met het deeg, zo dat ook de rand meegenomen wordt (plm. 3 cm. hoogte).
Betrooi de bodem met de gemalen amandelen en/of verkruimelde amarettini.
Verdeel de pruimen rechtop vanaf de buitenste rand over de taart.
Strooi wat amaaretto en/of de kaneelsuiker over de pruimen.
Giet de room over de pruimen.
Zet de taart op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen).
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Kneed een deeg door middel van de keukenmachine, mixer of met je handen van 200 gram bloem, 50 gram suiker, mespunt zout, eidooier en 125 gram koude in stukjes gesneden boter. Maak een bal van het deeg, verpak in plastic folie en leg het deeg plm. 1 uur in de koelkast.
Roomlaag:
Roer de kwark, slagroom, eieren, 50 gram suiker en vanillesuiker met de mixer door elkaar.
Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) of 150 graden (hetelucht)
Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
Bekleed de vorm met het deeg, zo dat ook de rand meegenomen wordt (plm. 3 cm. hoogte).
Betrooi de bodem met de gemalen amandelen en/of verkruimelde amarettini.
Verdeel de pruimen rechtop vanaf de buitenste rand over de taart.
Strooi wat amaaretto en/of de kaneelsuiker over de pruimen.
Giet de room over de pruimen.
Zet de taart op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen).
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Juli/augustus: pruimentijd. Hier in Duitsland zie je dan als eerste de kwetsen, een stevige pruimensoort met losse pit waar je de heerlijkste taarten mee kunt bakken.
Natuurlijk kun je deze taart ook met andere pruimen bakken. Geen probleem.
Natuurlijk kun je deze taart ook met andere pruimen bakken. Geen probleem.
Ingrediƫnten
200 gram bloem + wat extra voor de vorm
50 gram + 50 gram + 2 eetlepels suiker
mespunt zout
1 eidooier + 2 eieren (M)
125 gram koude boter + wat extra voor de vorm
1 kilogram rijpe pruimen (bijv. kwetsen), gewassen, ontpit en gehalveerd
150 gram magere kwark
100 gram slagroom
1 zakje vanillesuiker
wat gemalen kaneel
2 eetlepels gemalen amandelen
3 eetlepls amaretto (niet echt noodakelijk)
3 eetlepels verkruimelde amarettini (ook niet echt nodig)
50 gram + 50 gram + 2 eetlepels suiker
mespunt zout
1 eidooier + 2 eieren (M)
125 gram koude boter + wat extra voor de vorm
1 kilogram rijpe pruimen (bijv. kwetsen), gewassen, ontpit en gehalveerd
150 gram magere kwark
100 gram slagroom
1 zakje vanillesuiker
wat gemalen kaneel
2 eetlepels gemalen amandelen
3 eetlepls amaretto (niet echt noodakelijk)
3 eetlepels verkruimelde amarettini (ook niet echt nodig)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of mixer
spingvorm van plm. 26 cm doorsnede
plastic folie
kom voor de roomlaag
spingvorm van plm. 26 cm doorsnede
plastic folie
kom voor de roomlaag
Leuke tips
Lekker met slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1462055
Homepage ID
886977
Teller
3617
Bron
aangepast recept Kochen & Genieszen Special februari 2012
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid