Bramen stracciatella kwarktaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 07/21/2018 - 11:24
Bereidingswijze
- Week de gelatine in koud water.
- Kook 250 gram bramen met de jam, suiker en likeur ongeveer 5 tot 10 minuten en laat het daarna een beetje afkoelen.
- Snij intussen de brownies in dunne reepjes en verdeel ze over de springvorm, die je van te voren bekleed met bakpapier.
- Los de geweekte gelatine op in de warme vruchtenmassa. Knijp daarvoor een voor een de blaadjes gelatine goed uit en roer ze goed door de vruchtenmassa zodat ze goed oplossen. Laat dit mengsel nog even een beetje verder afkoelen.
- Klop intussen de slagroom en voeg er de kwark aan toe.
- Voeg dan het lauwwarme vruchtenmengsel toe aan het kwark/slagroom mengsel en roer het goed door elkaar.
- Giet dit voorzichtig op de bodem en zet het in de koelkast. Laat het zeker een paar uur opstijven (mag gerust een hele nacht).
- Als de taart goed opgesteven is garneer je met de achtergehouden bramen.
Afbeelding
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Bramen stracciatella kwarktaart
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met deze variant heb ik een ouderwets recept weer nieuw leven ingeblazen.
Als je eenmaal een goed basisrecept hebt is het ook heel makkelijk om daar nieuwe variaties op te bedenken. Zo ben ik dus op deze heerlijke taart gekomen.
Door glutenvrije brownies (of chocoladecake ) te gebruiken heb je meteen ook nog eens een glutenvrije uitvoering zodat ik op mijn feestjes er iedereen mee kan verblijden.
Ingrediƫnten
- 450 gram straciatella kwark (Melkan)
- 250 ml slagroom
- pak brownies (Glutenvrij van Damhert)
- 6 blaadjes gelatine
- 375 gram bramen (125 gram achterhouden voor garnering)
- 2 el bramenjam ( bosvruchtenjam o.i.d. kan ook)
- 1 borrelglaasje Coebergh (Red Fruit)
- 50 gram suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm, bakpapier, mixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1461999
Homepage ID
2066044
Teller
1549
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid