Bereidingswijze
Meng de geraspte rode bietjes met de zachte geitenkaas, bieslook of lenteui, knoflook, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Dit kan heel goed in het bakje van je staafmixer of in een keukenmachine, maar ook gewoon met een vork.
Proef of je èn de rode biet èn de geitenkaas nog lekker proeft.
Proef of je èn de rode biet èn de geitenkaas nog lekker proeft.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze rode bietenspread met geitenkaas heb ik gemaakt voor mijn leesvriendinnen afgelopen zaterdag. Viel erg in de smaak. Lekker op een stukje vers stokbrood.
Ingrediënten
100 gram gekookte bietjes, grof geraspt
Plm 75 gram zachte geitenkaas
1 teentje knoflook, gepeld en heel fijn gesnipperd
1 eetlepel gehakte bieslook of fijn gehakte lenteui
1 ½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing
Pijnboompitten om te garneren
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Mespunt zout
Geroosterde pijnboompitten om te garneren
Plm 75 gram zachte geitenkaas
1 teentje knoflook, gepeld en heel fijn gesnipperd
1 eetlepel gehakte bieslook of fijn gehakte lenteui
1 ½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing
Pijnboompitten om te garneren
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Mespunt zout
Geroosterde pijnboompitten om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
bakje om op te dienen
rasp
vork of bakje van staafmixer of keukenmachine
rasp
vork of bakje van staafmixer of keukenmachine
Leuke tips
Garneer de spread met de geroosterde pijnboompitten.
Lekker op stokbrood als borrelhapje
Lekker op stokbrood als borrelhapje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1461705
Homepage ID
886977
Teller
107
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid