Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
Mix de boter met de suiker en het zout in een kom tot je een mooie lichgele kleur hebt gekregen (plm. 5 minuten).
Mix de eieren hier één voor één door.
Mix de citroenschil, citroensap en limoncello door het boter/ei-beslag.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit voorzichtig erdoor. (zo krijg je een echt luchtige cake).
Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem of zelfrijzend bakmeel (dan zakken ze niet zo naar beneden).
Doe de helft van het cakebeslag in de cakevorm.
Verdeel de blauwe bessen over het deeg en doe hierover de rest van het cakebeslag.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake plm. 60 minuten.
Probeer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is (er mag dan geen deeg meer aan kleven).
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
Haal de cake uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
Mix de boter met de suiker en het zout in een kom tot je een mooie lichgele kleur hebt gekregen (plm. 5 minuten).
Mix de eieren hier één voor één door.
Mix de citroenschil, citroensap en limoncello door het boter/ei-beslag.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit voorzichtig erdoor. (zo krijg je een echt luchtige cake).
Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem of zelfrijzend bakmeel (dan zakken ze niet zo naar beneden).
Doe de helft van het cakebeslag in de cakevorm.
Verdeel de blauwe bessen over het deeg en doe hierover de rest van het cakebeslag.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake plm. 60 minuten.
Probeer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is (er mag dan geen deeg meer aan kleven).
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
Haal de cake uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke fris smakende cake met lekkere grote blauwe bessen.
Omdat blauwe bessen geen uitgesproken smaak hebben heb ik wat citroensap en limoncello door het cakebeslag gedaan. Dat was een goed idee want de cake smaakt echt verrukkelijk.
Omdat blauwe bessen geen uitgesproken smaak hebben heb ik wat citroensap en limoncello door het cakebeslag gedaan. Dat was een goed idee want de cake smaakt echt verrukkelijk.
Ingrediënten
150 gram zachte boter
130 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
180 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder + 1 eetlepel extra voor de bessen
plm. 125 gram blauwe bessen
1 theelepel geraspte citroenschil
sap van 1/2 uitgeperste citroen
borrelglas limoncello (hoeft niet echt maar is wel lekker)
130 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
180 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder + 1 eetlepel extra voor de bessen
plm. 125 gram blauwe bessen
1 theelepel geraspte citroenschil
sap van 1/2 uitgeperste citroen
borrelglas limoncello (hoeft niet echt maar is wel lekker)
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakvorm 22 - 24 cam
handmixer of keukenmachine
beslagkom
citroenpers
zeef
spatel
handmixer of keukenmachine
beslagkom
citroenpers
zeef
spatel
Leuke tips
Lekkere verjaardagscake en lekker bij koffie en thee,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1461641
Homepage ID
886977
Teller
4756
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid