Kabeljauw met citroenrisotto en zeekraal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 06/27/2018 - 09:37
Bereidingswijze
water koken,
bouillontablet oplossen
sjalot snipperen en in boter met olijfolie licht aanzetten
rijst toevoegen tot glazig
bouillon toevoegen, deksel op de pan en regelmatig roeren
Na 15 tot 20 minuten is de rijst gaar en heeft de bouillon opgenomen warmtebron nu uitzetten
Vervolgens kabeljauwfilets droog deppen en met bloem bestuiven vervolgens in olie en boter elke kant twee minuten bruin bakken op stevige vlam.
Na de eerste twee minuten zeekraal in tweede pan in twee minuten beetgaar bakken in olie met boter
Nu de citroenrasp, -sap, mascarpone en crème fraîche door de risotto roeren
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit citroenrisotto recept is een combinatie van een siciliaanse versie die ik in 2017 gegeten heb en een recept van Foody.
Ingrediënten
250 gr kabeljauw, 150 gr risotto rijst (Roma of Originario), sap en schil van een halve citroen, 10 gr boter en 15 ml olijfolie, sjalotje, 1/3 glas droge witte wijn 0,5 liter groentebouillon (1 tablet), 25 gr mascarpone en 25 gr crème fraîche, snufje zwarte peper van de molen, bloem en 100gr zeekraal
Hulpmiddelen & keukengerei
twee koekenpannen, pan met deksel voor risotto, houten lepels, spatel en zesteur en/of klein scherp mesje
Leuke tips
Risotto op het bord, zeekraal erop en daarop de vis
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1461477
Homepage ID
2337707
Teller
427
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
FrankJPSanders
Gelegenheid