Italiaanse pastasalade met mozzarella en parmaham

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 06/02/2018 - 16:38
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het af en laat het afkoelen.

Snij intussen de mozzarella in kleine blokjes. Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm.Doe de marinade in een bakje met de mozzarella en laat deze ongeveer een uurtje marineren.

Rooster in een droge koekenpan de walnoten en pijnboompitten. Snij de plakken ham in repen.
Doe de gekookte pasta in de slabak, meng die met de groene pesto en voeg de gemengde sla toe,
Voeg de mozzarella toe met de marinade. Hou wat walnoten achter voor garnering en voeg de rest toe, met de pijnboompitten. Meng de salade goed door elkaar. Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
Garneer de salade met de tomaten en de achtergehouden walnoten.
Rasp de kaas over de salade. Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is een combinatie van een recept van internet en een recept vam mijzelf.
Als je de pasta weglaat is het een lekker fris en gezond bijgerecht op een buffet.
Ik heb het gemaakt voor de verjaardag van mijn moeder, waarbij de hele familie aanwezig was.
 
Ingrediënten
4 ons pasta (wokkels of penne)
2 bolletjes (buffel)mozzarella
2 ons Parmaham (grote plakken, dun gesneden)
gemengde salade rucola, veld, ijsberg)
3 eetlepels balsamicoazijn (liefst witte)
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
2 theelepels honing
100 gr. walnoten
bakje pijnboompitten
10 kerstomaatjes
tijm
4 eetlepels groene pesto
stuk Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Slabak, mes, bakje met deksel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1461013
Homepage ID
2219332
Teller
1178
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Willi802
Gelegenheid