Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht,
Boter, suiker en vanillesuiker met de mixer schuimig roeren.
Eieren er één voor één doorheen mixen.
Zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje met de melk erdoor snel doormixen.
Springvorm (22 cm doorsnede) invetten en met bloem bestrooien.
Deeg over de ingevette springvorm verdelen en glad strijken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
Amandelspijs in kleine stukjes over het deeg verdelen.
Hierover de appelschijfjes verdelen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen,
Laten afkoelen en de rand met poedersuiker bestrooien.
Boter, suiker en vanillesuiker met de mixer schuimig roeren.
Eieren er één voor één doorheen mixen.
Zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje met de melk erdoor snel doormixen.
Springvorm (22 cm doorsnede) invetten en met bloem bestrooien.
Deeg over de ingevette springvorm verdelen en glad strijken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
Amandelspijs in kleine stukjes over het deeg verdelen.
Hierover de appelschijfjes verdelen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen,
Laten afkoelen en de rand met poedersuiker bestrooien.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hoorden dat we de volgende dag koffievisite zouden krijgen en ik had niet echt iets bijzonders in huis. Maar appels en ingrediënten voor een cake of taartje is er altijd.
Dus met een beetje experimenteren kwam dit lekkere taartje eruit.
Het deeg voor dit taartje heb je met je mixer in korte tijd klaar. Het is een soort cakedeeg.
Lekker met stukjes amandelspijs, appels en geschaafde amandelen.
Dus met een beetje experimenteren kwam dit lekkere taartje eruit.
Het deeg voor dit taartje heb je met je mixer in korte tijd klaar. Het is een soort cakedeeg.
Lekker met stukjes amandelspijs, appels en geschaafde amandelen.
Ingrediënten
180 gram zachte roomboter
130 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
100 gram gemalen amandelen of amandelmeel
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ dl melk
2 of 3 appelen liefst Elstar (afhankelijk van de grootte)
Plm. 75 gram amandelspijs
Plm. 50 gram amandelschaafsel of meer naar smaak
poedersuiker
130 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
100 gram gemalen amandelen of amandelmeel
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ dl melk
2 of 3 appelen liefst Elstar (afhankelijk van de grootte)
Plm. 75 gram amandelspijs
Plm. 50 gram amandelschaafsel of meer naar smaak
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
deegkom
springvorm van 22 cm doorsnede
deegkom
springvorm van 22 cm doorsnede
Leuke tips
Lekker snel taartje.
Ook lekker met pruimen of kersen
Ook lekker met pruimen of kersen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1460805
Homepage ID
886977
Teller
571
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid