*****BOERENJONGENS****

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/08/2018 - 17:00
Bereidingswijze
1.Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
Breng het water met de suiker aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost Zet het vuur uit en
voeg de rozijnen en de overige ingredienten
behalve de Brandewijn toe
2.Doe de deksel op de pan en laat het geheel 24 uur
staan op een koele plek. Voeg nu de brandewijn toe
en breng het geheel weer aan de kook.
Vul schone potjes of flesjes met de boerenjongens.
3.U kunt ze meteen eten,maar na een week of zes zijn ze
nog lekkerder geworden. Op een koele donkere plek
blijven ze zeker een jaar goed.
4.Lekker om zo op te peuzelen in kleine glaasjes,maar ook
fijn door vla of pudding of bij IJs.
Uitgelekt kunt u ze ook verwerken in cakes,koekjes of taartvulling.
Aantal personen
9.00
Aantal stuks
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Advocaatje of Boerenjongens op zijn tijd ?
Zelf gemaakt het allerlekkerst !
Ingrediƫnten
=500 gram Rozijnen
=250 ml Water.
=250 gram bruine Basterdsuiker.
=2 zakjes Vanillezakjes
=1 Kaneelstokje.
=2 Steranijs.
=2 Kruidnagels.
=700 ml neutrale Wodka of Brandewijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
+VERGIET+
+KOOKPAN+
+Schone potjes of flesjes.+
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1460275
Homepage ID
1207772
Teller
141
Bron
LANDLEVEN.*
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harry_bijl
Gelegenheid