Eend met ro­mi­ge port­saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/06/2018 - 20:10
Bereidingswijze
Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat nog 15 min. inkoken, zodat de saus dikker wordt. Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min. inkoken.
Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 min. op laag vuur, keer niet. Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min. op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.
Keer om en bak nog 4 min. Schenk de rest van het vet uit de pan. Schenk de portsaus door een zeef in een pan en breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover.
Afbeelding
Eend met ro­mi­ge port­saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht Halloween
Ingrediënten
3 eendenborstfilets (ca. 300 g)
400 ml rode port
200 ml vleesfond (pot 380 ml)
6 takjes verse tijm
4 tl zwarte-peperkorrels (potje)
250 ml verse slagroom
Leuke tips
Lekker met appelmoes, gebakken aardappelen, haricots verts en gebakken paddenstoelen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1460251
Homepage ID
1949664
Teller
191
Bron
Allerhande 13 2009
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid