Ananas knoflook salade, heerlijk voor op een toastje en stokbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/01/2018 - 10:38
Bereidingswijze
Begin met de ananas uit te lekken in een vergiet, dan ga je ze fijnsnijden in een maat die makkelijk op een toastje te doen is. Niet te klein, want dan mis je straks de smaak van de ananas. Als je klaar bent met het snijden doe je het in een bakje, zorg dat je de ananas nog een beetje droog dept anders blijft je salade veel te nat.
Ga daarna aan de slag met de knoflook, hoeveel je er in wilt doen ligt er helemaal aan of je van knoflook houdt! 3 teentjes is gemiddeld, maar je kunt er ook een halve bol in doen. Pers de knoflook goed uit en doe dat bij de ananas.
Ga nu aan de slag met je kruiden, maar niet teveel! Bijkruiden kan altijd nog. Een beetje peper, zout en kerriepoeder.
Daarna de mayonaise zodat het lekker smeuïg wordt. Doe er genoeg bij, want het droogt nog wat in door de knoflook en de ananas. Proef even of je de smaak goed vindt en dan is de salade klaar:)!

Doe een deksel op het bakje en het kan in de koelkast. Je kunt dit recept makkelijk een dag ervoor maken, dan kan de knoflook goed intrekken en is het nog lekkerder!
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heeft mijn tante ooit in een magazine gevonden en sindsdien maakt de hele familie het. Iedereen is er dol op, dus ik hoop dat jullie er ook veel plezier aan gaan beleven:). 
Ingrediënten
1 groot blik ananas gesneden/ongesneden maakt niet uit, allebei moet je nog kleiner snijden.
1 1/2 bol knoflook
Mayonaise
Peper
Zout
Kerriepoeder

Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1460111
Homepage ID
2761807
Teller
96
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Carly_0416
Gelegenheid