Bereidingswijze
-Fruit de cashewnoten, de sjalotjes en de knoflook in olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak de rijst 2 minuten mee. Voeg de wijn en de salie toe en kook al roerend tot de korrels glazig worden.
-Voeg beetje bij beetje hete bouillon toe. Breng telkens opnieuw aan de kook en blijf roeren. Na ongeveer 20 minuten is de rijst bijna gaar. Voeg dan de room en de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nog even verder garen.
-Bak alle boschampignons (behalve het eekhoorntjesbrood) in olijfolie op hoog vuur. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en houd warm.
-Snijd het eekhoorntjesbrood heel fijn en leg de plakjes rauw op het bord. Kruid ze met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over.
SERVEREN:
Leg midden op elk bord een torentje risotto en de boschampignons.
-Voeg beetje bij beetje hete bouillon toe. Breng telkens opnieuw aan de kook en blijf roeren. Na ongeveer 20 minuten is de rijst bijna gaar. Voeg dan de room en de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nog even verder garen.
-Bak alle boschampignons (behalve het eekhoorntjesbrood) in olijfolie op hoog vuur. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en houd warm.
-Snijd het eekhoorntjesbrood heel fijn en leg de plakjes rauw op het bord. Kruid ze met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over.
SERVEREN:
Leg midden op elk bord een torentje risotto en de boschampignons.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker recept voor risotto, rechtstreeks uit la bella italia
Ingrediƫnten
250 g carnaroli of andere risottorijst
250 g gemengde wilde paddenstoelen
50 g eekhoorntjesbrood
2 fijngesneden sjalotjes
2 gesnipperde teentjes look
40 g cashewnoten
2 dl room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
4 el witte wijn
750 ml groentebouillon
10 blaadjes verse salie
1 tl kerriepoeder
versgemalen peper - zeezout
250 g gemengde wilde paddenstoelen
50 g eekhoorntjesbrood
2 fijngesneden sjalotjes
2 gesnipperde teentjes look
40 g cashewnoten
2 dl room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
4 el witte wijn
750 ml groentebouillon
10 blaadjes verse salie
1 tl kerriepoeder
versgemalen peper - zeezout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1460093
Homepage ID
1090993
Teller
265
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid