Risotto met zalm en schorseneren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/31/2018 - 10:00
Bereidingswijze
-Schil de schorseneren en kook ze in water met citroensap in 10 minuten net niet gaar. Giet af en laat afkoelen tot gebruik. (Je kan ook uitgelekte diepvriesschorseneren gebruiken, maar verse zijn beter van smaak en krokanter.

-Neem een grote pan met een dikke bodem en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook glazig. Doe vervolgens de rijst erbij. Zet het vuur hoog en schep de rijst flink om, tot de korrels glazig worden. Blus met de witte wijn. Draai het vuur laag en voeg wat hete bouillon toe. Roer regelmatig en blijf kleine beetjes bouillon toevoegen. Zo ontstaat er een smeuïge massa.

-Doe er 5 minuten voor de risotto klaar is (als de kern nog hard is maar de rest zacht) de stukjes schorseneer, lamsoor, kaas en boter bij. Blijf doorroeren en omscheppen. Breng op smaak met peper en zout.

-Grill de zalmfilets 2 à 3 minuten langs elke zijde (ze moeten nog lichtroze zijn binnenin). Kruid de zalm met peper en zout.

SERVEREN:

Voeg net voor het serveren de room aan de risotto toe en dien op met een stukje gebakken zalm.
Afbeelding
Risotto met zalm en schorseneren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
4 zalmfilets van elk 180 à 200 gram
400 gr schorseneren
70 gr lamsoor
250 gr risottorijst (type Arborio)
1 l visbouillon
1 grote ui
1 teentje knoflook
100 ml droge witte wijn
80 ml room
30 gr boter
2 el olijfolie
20 gr Pecorino
1 citroen
peper - zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1460091
Homepage ID
1090993
Teller
112
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid