Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Spoel het witloof, snijd het overlangs in twee en verwijder de harde kern.
-Snijd een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten.
-Stoof het witloof even aan in de pan.
-Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt.
-Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
-Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt.
-Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
-Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe.
-Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.
-Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.
-Spoel het witloof, snijd het overlangs in twee en verwijder de harde kern.
-Snijd een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten.
-Stoof het witloof even aan in de pan.
-Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt.
-Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
-Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt.
-Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
-Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe.
-Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.
-Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker dit gemarineerd lamsgehakt in combinatie met witloof , rijst en witte saus
Ingrediënten
4 stronkjes witloof
300 g lamsgehakt
2 zakjes rijst
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ei
½ kl kaneel
½ kl komijnpoeder
1 bosje gehakte koriander
1 bosje gehakte bladpeterselie
peper en zout
Voor de witte saus :
350 ml melk
15 g boter
20 g bloem
100 g gemalen kaas
300 g lamsgehakt
2 zakjes rijst
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ei
½ kl kaneel
½ kl komijnpoeder
1 bosje gehakte koriander
1 bosje gehakte bladpeterselie
peper en zout
Voor de witte saus :
350 ml melk
15 g boter
20 g bloem
100 g gemalen kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1460087
Homepage ID
1090993
Teller
111
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid