Witloofschuitjes met lamsgehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/30/2018 - 14:03
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Spoel het witloof, snijd het overlangs in twee en verwijder de harde kern.
-Snijd een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten.
-Stoof het witloof even aan in de pan.

-Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

-Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt.
-Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

-Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt.
-Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

-Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe.
-Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.

-Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.
Afbeelding
Witloofschuitjes met lamsgehakt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker dit gemarineerd lamsgehakt in combinatie met witloof , rijst  en witte saus
Ingrediënten
4 stronkjes witloof
300 g lamsgehakt
2 zakjes rijst
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ei
½ kl kaneel
½ kl komijnpoeder
1 bosje gehakte koriander
1 bosje gehakte bladpeterselie
peper en zout

Voor de witte saus :
350 ml melk
15 g boter
20 g bloem
100 g gemalen kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1460087
Homepage ID
1090993
Teller
111
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid