Bereidingswijze
-Schil de knolselder en snijd in dikke staafjes.
-Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote staafjes als de knolselder.
-Snijd de radijzen in dunne plakjes en de rode ui in fijne ringen.
-Hak de peterselie fijn.
-Verzamel de knolselder, appel, radijsjes en rode ui in een slakom.
-Maak een vinaigrette met de witte wijnazijn, suiker, maïsolie en peper en zout. Meng door de salade. Werk af met gehakte peterselie en frambozen.
-Strijk de lamsfilet in met olie en bak aan beide kanten krokant op de grill, binnenin mag het vlees nog rosé zijn.
-Serveer het lamsvlees met de salade, lekker met puree.
-Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote staafjes als de knolselder.
-Snijd de radijzen in dunne plakjes en de rode ui in fijne ringen.
-Hak de peterselie fijn.
-Verzamel de knolselder, appel, radijsjes en rode ui in een slakom.
-Maak een vinaigrette met de witte wijnazijn, suiker, maïsolie en peper en zout. Meng door de salade. Werk af met gehakte peterselie en frambozen.
-Strijk de lamsfilet in met olie en bak aan beide kanten krokant op de grill, binnenin mag het vlees nog rosé zijn.
-Serveer het lamsvlees met de salade, lekker met puree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De perfecte lamsfilet die super lekker smaakt met een aardappelpureetje
Ingrediënten
500 g lamsfilet
1 jonagold
¼ knolselder
1 bussel radijzen
½ rode ui
1 doosje frambozen
4 el maïsolie
2 el witte wijnazijn
1 kl suiker
peper en zout
½ bosje peterselie
olie, om te bakken
1 jonagold
¼ knolselder
1 bussel radijzen
½ rode ui
1 doosje frambozen
4 el maïsolie
2 el witte wijnazijn
1 kl suiker
peper en zout
½ bosje peterselie
olie, om te bakken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1460085
Homepage ID
1090993
Teller
23
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid