Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 160 graden hete-lucht.
Boter, suiker en mespunt zout met de Mixer schuimig roeren. Eieren één voor één erdoor mixen. Bakmeel met 90 ml advocaat afwisselend hierdoor mixen.
.
2/3 van het deeg apart houden.
Espressopoeder oplossen in de melk.
Door de rest van het deeg (1/3) het opgeloste espressopoeder roeren.
De cakevorm vullen met het lichtgekleurde deeg (2/3), daarover het donkere deeg (espressodeeg) en dan het donkere deeg met een vork spiraalvormig door het andere deeg mengen.
In de voorverwarmde oven op de 2e richel van onderen plm. 50 tot 60 minuten bakken.
Probeer eerst of de cake gaar is door er met een satéprikker erin te prikken. Als er niets aan de prikker blijft hangen kun je de cake uit de oven nemen.
Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten.
Boter, suiker en mespunt zout met de Mixer schuimig roeren. Eieren één voor één erdoor mixen. Bakmeel met 90 ml advocaat afwisselend hierdoor mixen.
.
2/3 van het deeg apart houden.
Espressopoeder oplossen in de melk.
Door de rest van het deeg (1/3) het opgeloste espressopoeder roeren.
De cakevorm vullen met het lichtgekleurde deeg (2/3), daarover het donkere deeg (espressodeeg) en dan het donkere deeg met een vork spiraalvormig door het andere deeg mengen.
In de voorverwarmde oven op de 2e richel van onderen plm. 50 tot 60 minuten bakken.
Probeer eerst of de cake gaar is door er met een satéprikker erin te prikken. Als er niets aan de prikker blijft hangen kun je de cake uit de oven nemen.
Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Advocaat past bij Pasen, dus waarom deze lekkere cake niet bakken voor de Paasdagen.
De cake wordt na een paar dagen nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn doorgetrokken.
De combinatie van advocaat met espresso (= mokkasmaak) is heerlijk.
Een cake die ik zeker nog vaker zal bakken.
De cake wordt na een paar dagen nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn doorgetrokken.
De combinatie van advocaat met espresso (= mokkasmaak) is heerlijk.
Een cake die ik zeker nog vaker zal bakken.
Ingrediënten
150 gr zachte boter
150 gr suiker
Mespunt zout
3 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel
90 ml advocaat in de cake en 30 ml advocaat voor het glazuur
2 zakjes Instant Espressopoeder (bijv. de staafjes van Nescafé)
1 ½ eetlepel melk
60 gr poedersuiker
150 gr suiker
Mespunt zout
3 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel
90 ml advocaat in de cake en 30 ml advocaat voor het glazuur
2 zakjes Instant Espressopoeder (bijv. de staafjes van Nescafé)
1 ½ eetlepel melk
60 gr poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm (22 of 24 cm)
mixer of keukenmachine
beslagkommen
mixer of keukenmachine
beslagkommen
Leuke tips
In plaats van advocaatglazuur kun je de cake ook met poedersuiker bestrooien.
De cake is nog lekkerder na een paar dagen en blijft zeker een week lekker.
De cake is nog lekkerder na een paar dagen en blijft zeker een week lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1460041
Homepage ID
886977
Teller
173
Bron
Recept iets aangepast ( https://www.essen-und-trinken.de/rezepte/84474-rzpt-eierlikoer-espresso-kuchen )
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid