Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de champignons in 4.
- Pel de sjalotten.
- Snipper de dragonblaadjes fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
De dag voordien : (1 u. 15 min.)
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten bruin.
2. Voeg de hele sjalotten toe en giet het bier en het sinaasappelsap er langs de rand van de kookpot bij.
3. Kruid met de tijm en het laurierblaadje en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
4. Voeg de champignons toe en laat 10 min. verder sudderen.
5. Giet er de room bij en voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.
6. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
Op het moment zelf : (15 min.)
7. Verwarm de stoofpot ± 15 min. op een zacht vuur.
Afwerking : Serveer met gekookte rijst.
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de champignons in 4.
- Pel de sjalotten.
- Snipper de dragonblaadjes fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
De dag voordien : (1 u. 15 min.)
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten bruin.
2. Voeg de hele sjalotten toe en giet het bier en het sinaasappelsap er langs de rand van de kookpot bij.
3. Kruid met de tijm en het laurierblaadje en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
4. Voeg de champignons toe en laat 10 min. verder sudderen.
5. Giet er de room bij en voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.
6. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
Op het moment zelf : (15 min.)
7. Verwarm de stoofpot ± 15 min. op een zacht vuur.
Afwerking : Serveer met gekookte rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere Vlaamse klassieker met Vedett Extra White bier . De dag er voor bereiden we reeds het vlees , hetgeen de dag zelf een overheerlijke saus met zich meebrengt ! We serveren dit gerecht met rijst .
Ingrediënten
800 g kalfsblanquette extra (beenhouwerij)
250 g champignons
3 tomaten
1/2 sinaasappel (alleen het sap)
1/2 plantje dragon (vers)
10 sjalotten
1 dl lichte room
33 cl Vedett Extra White
2 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
peper en zout
instantsausbinder
250 g champignons
3 tomaten
1/2 sinaasappel (alleen het sap)
1/2 plantje dragon (vers)
10 sjalotten
1 dl lichte room
33 cl Vedett Extra White
2 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
peper en zout
instantsausbinder
Leuke tips
Drankensuggestie = Bier : Vedett Extra White
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1460015
Homepage ID
1090993
Teller
656
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid