Bereidingswijze
Bereiding = 10 min.
1. Kook de eitjes 3 min. in kokend water. Pel de hardgekookte eitjes en snij in de lengte in twee.
2. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze 2 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de balsamicoazijn, de Luikse siroop, 4 eetl. olijfolie, peper en zout toe. Laat nog 3 min. inkoken.
3. Leg 6 halve eitjes met de bolle kant naar boven op een bordje. Lepel er de sjalotjessaus over en garneer met enkele korianderblaadjes. Serveer koud of warm.
1. Kook de eitjes 3 min. in kokend water. Pel de hardgekookte eitjes en snij in de lengte in twee.
2. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze 2 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de balsamicoazijn, de Luikse siroop, 4 eetl. olijfolie, peper en zout toe. Laat nog 3 min. inkoken.
3. Leg 6 halve eitjes met de bolle kant naar boven op een bordje. Lepel er de sjalotjessaus over en garneer met enkele korianderblaadjes. Serveer koud of warm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzonder lekker koud of warm voorgerechtje dat makkelijk te bereiden is . Deze maxihapjes zijn eigenlijk minigerechtjes: ze zijn minder geschikt bij het aperitief, maar passen volledig in een uitgebreide hapjesavond.
Ingrediënten
12 kwarteleieren
2 sjalotten
6 eetl. olijfolie
3 eetl. balsamicoazijn
1 eetl. Luikse siroop
koriander (enkele blaadjes)
peper en zout
2 sjalotten
6 eetl. olijfolie
3 eetl. balsamicoazijn
1 eetl. Luikse siroop
koriander (enkele blaadjes)
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1460013
Homepage ID
1090993
Teller
106
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid