GEROOSTERDE LAMSBOUT MET ROZEMARIJN EN LOOK

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/26/2018 - 09:40
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Meng in een pannetje de munt, water en suiker. Laat afkoelen en voeg de azijn toe.
-Prik de lamsbout willekeurig in met een scherpe mespunt en maak zo sneetjes van 2 cm diep en 2 cm lang.
-Wrijf het vlees lichtjes in met citroensap en maak met een scherp mes een insnijding van 10 tot 12 cm langs het bot, van boven naar beneden.
-Plet de rozemarijn en het zout in een mortier en vijzel of in een food processor.
-Voeg de look en de Solo (boter) toe en blijf roeren. Wrijf het mengsel over het lamsvlees en duw het in de spleetjes. Kruid de lamsbout met zout en besprenkel met rozemarijn.
-Schuif het vlees in de oven. Bak 25 minuten en giet er dan de muntsaus over .
-Dek het lam af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten, het vlees moet nog licht roze zijn.
-neem uit de oven en laat afgedekt nog 15 minuten rusten.
Afbeelding
GEROOSTERDE LAMSBOUT MET ROZEMARIJN EN LOOK
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke geroosterde lamsbout met rozemarijn en knoflook 
Ingrediënten
1 lamsbout van 1.5 kg
zout
1 eetlepel Solo Vloeibaar
0.5 citroensap
50 g verse rozemarijn
1 teentje look
1 eetlepel kokend water
2 koffielepels poedersuiker
3 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels fijngehakte munt
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1459993
Homepage ID
1090993
Teller
140
Bron
solo open kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid