INDISCHE LAMSSTOOFPOT

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/26/2018 - 09:22
Bereidingswijze
-Laat een pot warm worden op het vuur. Voeg de Solo (boter) toe, gevolgd door de blokjes lamsvlees.
-Laat op hoog vuur bakken tot het vlees langs alle kanten een bruine kleur gekregen heeft. Schep het vlees dan uit de pot.
-Doe de fijngehakte ui, knoflook en gember in de pot. Laat 5 minuten bakken op zacht vuur. Roer zeer regelmatig.
-Voeg het currypoeder toe. Laat nog een minuut verder bakken.
-Het vlees mag opnieuw de pot in.
-Giet 10 cl water bij het vlees. Meng en laat op een zacht vuurtje onder deksel stoven gedurende een uur.
-Voeg de gekookte spinazie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Als er zich te veel vocht heeft ontwikkeld in de pan, laten we het geheel verder sudderen zonder deksel tot de saus een mooie dikte heeft.
-Voeg de yoghurt toe en roer voorzichtig.
-Laat eventueel nog even verder inkoken.
-Serveer met rijst.
Afbeelding
INDISCHE LAMSSTOOFPOT
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak met Pasen eens een lamsstoofpotje op zijn Indisch .
Ingrediƫnten
800 g lamvlees van de schouder (ontvet en in blokjes gesneden)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 stukje verse gember van 3 cm
1 eetlepel zacht currypoeder
200 g gekookte spinazie (vers of uit de diepvries)
4 eetlepels volle yoghurt
een klontje Solo (boter)
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1459989
Homepage ID
1090993
Teller
159
Bron
solo open kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid