Bereidingswijze
Bereiding12 min.
1. Laat in een braadpan 2 eetl. boter heet worden en bak er de lamsrumpsteaks in gedurende 3 à 4 min. Draai ze om en bak ook de andere kant 3 à 4 min.
2. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
3. Maak de braadresten los met 1,5 dl droge witte wijn en voeg er 3 eetl. vloeibare honing en 1,5 koffiel. tijm aan toe. Laat 1 min. koken.
4. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus, tot ze lichtgebonden is. Daarna zeeft u de saus.
Afwerking
Dien op met kroketjes en een gemengde salade. Geef er de saus apart bij.
1. Laat in een braadpan 2 eetl. boter heet worden en bak er de lamsrumpsteaks in gedurende 3 à 4 min. Draai ze om en bak ook de andere kant 3 à 4 min.
2. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
3. Maak de braadresten los met 1,5 dl droge witte wijn en voeg er 3 eetl. vloeibare honing en 1,5 koffiel. tijm aan toe. Laat 1 min. koken.
4. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus, tot ze lichtgebonden is. Daarna zeeft u de saus.
Afwerking
Dien op met kroketjes en een gemengde salade. Geef er de saus apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker gerecht dat ook buiten Pasen een topper zal zijn .
Ingrediënten
1 kg lamsrumpsteak (beenhouwerij)
1.5 dl droge witte wijn
3 eetl. vloeibare honing
3 eetl. boter
1 eetl. bloem
1.5 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
1.5 dl droge witte wijn
3 eetl. vloeibare honing
3 eetl. boter
1 eetl. bloem
1.5 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
Leuke tips
Tip :
-Dit recept is ook heel lekker met lamsfilets uit de diepvriesafdeling. Laat deze dan wel lichtjes ontdooien.
- Samen met laurier, is tijm wellicht het meest gebruikte stoofkruid. In vrijwel alle ragouts en bouillons wordt tijm graag gebruikt. Maar uit bovenstaand recept blijkt dat de kruidige, aromatische smaak van tijm het ook op z'n eentje goed doet.
- Voeg ook eens een takje tijm toe aan het kookwater van aardappelen, wortelgroenten en prei.
- De smaak van tijm durft snel te overheersen; wees dus spaarzaam bij het toevoegen.
- Thee van tijm, gezoet met honing, zou heilzaam zijn bij hoest en bovendien bevordert het de spijsvertering.
- En ten slotte was tijm bij de Romeinen en in de Middeleeuwen ook een symbool voor moed en dapperheid.
-Dit recept is ook heel lekker met lamsfilets uit de diepvriesafdeling. Laat deze dan wel lichtjes ontdooien.
- Samen met laurier, is tijm wellicht het meest gebruikte stoofkruid. In vrijwel alle ragouts en bouillons wordt tijm graag gebruikt. Maar uit bovenstaand recept blijkt dat de kruidige, aromatische smaak van tijm het ook op z'n eentje goed doet.
- Voeg ook eens een takje tijm toe aan het kookwater van aardappelen, wortelgroenten en prei.
- De smaak van tijm durft snel te overheersen; wees dus spaarzaam bij het toevoegen.
- Thee van tijm, gezoet met honing, zou heilzaam zijn bij hoest en bovendien bevordert het de spijsvertering.
- En ten slotte was tijm bij de Romeinen en in de Middeleeuwen ook een symbool voor moed en dapperheid.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1459935
Homepage ID
1090993
Teller
91
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid