Bereidingswijze
Voorbereiding : 20 min.
- kook 3 eieren 10 min. en leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.
- Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.
- knoflook en de sjalot fijn snipperen.
- Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.
- Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.
- Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.
Bereiding :
1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min. De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.
2 Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
4 Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.
5 Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.
6 Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).
7 ± 20 min. in de voorverwarmde oven
-warm serveren
- kook 3 eieren 10 min. en leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.
- Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.
- knoflook en de sjalot fijn snipperen.
- Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.
- Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.
- Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.
Bereiding :
1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min. De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.
2 Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
4 Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.
5 Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.
6 Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).
7 ± 20 min. in de voorverwarmde oven
-warm serveren
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en kei origineel paas lunch / diner gerecht
Ingrediënten
250 g gehakt rund + varken
1 rode paprika
2 takjes peterselie (vers)
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 eieren
1 rol bladerdeeg
8 pecannoten
1 eetl. olijfolie
peper en zout
1 rode paprika
2 takjes peterselie (vers)
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 eieren
1 rol bladerdeeg
8 pecannoten
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1459929
Homepage ID
1090993
Teller
57
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid