Bereidingswijze
Bakmeel, zout, suiker, kaneel en vanillesuiker in een kom door elkaar mengen.
Ei en boter (in kleine stukjes) erbij doen en hiervan snel een glad deeg kneden (kan met de hand of met de keukenmachine).
Stukjes chocolade door het deeg mengen.
Uit het deeg twee rollen vormen ( 3 cm. doorsnede). In platicfolie wikkelen en minstens 2 uur in de koelkast laten rusten. 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht.
Oven voorverwarmen op
Van de deegrollen schijven snijden van plm. 1 cm. dikte.
Verdelen over de met bakpapier beklede bakplaat (bakplaten).
In het midden van de oor verwarmde oven 10 tot 12 minuten bakken tot ze een mooie kleur hebben gekregen.
Koekjes af laten koelen op een rooster en dan lekker smikkelen.
Ei en boter (in kleine stukjes) erbij doen en hiervan snel een glad deeg kneden (kan met de hand of met de keukenmachine).
Stukjes chocolade door het deeg mengen.
Uit het deeg twee rollen vormen ( 3 cm. doorsnede). In platicfolie wikkelen en minstens 2 uur in de koelkast laten rusten. 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht.
Oven voorverwarmen op
Van de deegrollen schijven snijden van plm. 1 cm. dikte.
Verdelen over de met bakpapier beklede bakplaat (bakplaten).
In het midden van de oor verwarmde oven 10 tot 12 minuten bakken tot ze een mooie kleur hebben gekregen.
Koekjes af laten koelen op een rooster en dan lekker smikkelen.
Afbeelding
Aantal personen
40.00
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze koekjes heb ik gebakken voor afgelopen Kerstmis samen met een aantal andere soorten. Het zijn lekkere knapperige koekjes met een lichte kaneelsmaak.
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
Mespunt zout
125 gram suiker
Zakje vanillesuiker
1 ei (M)
125 gram harde boter
1 theelepel kaneelpoeder
75 gram pure chocolade in kleine stukjes
Mespunt zout
125 gram suiker
Zakje vanillesuiker
1 ei (M)
125 gram harde boter
1 theelepel kaneelpoeder
75 gram pure chocolade in kleine stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Vershoudfolie
Bakpapier
eventueel een keukemachine
Bakpapier
eventueel een keukemachine
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1459835
Homepage ID
886977
Teller
505
Bron
kochen & genießen 12/2016
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid