Bereidingswijze
Voorbereiding :
(kan enkele uren vooraf)
- Was de zoete aardappelen en leg op een stoomrooster boven een kookpan met lichtgezouten kokend water.
- Stoom ze afgedekt gedurende ± 20 min. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden.
- Schil 2 mandarijntjes, snij ze in schijfjes en hou ze apart voor de garnering.
- Pers het sap uit de overige mandarijntjes. U hebt ongeveer 3 dl sap nodig.
- Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
- Maak de kruidenolie: snipper de jonge uitjes fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met 1 dl olijfolie en voeg de rozemarijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.
Bereiding = 5 min. + 15 min. in de oven, vooraf + 20 min., op het moment zelf
1. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 3 à 4 cm dik. Schik ze naast elkaar in een brede ovenschaal en verdeel er de kruidenolie over. Bak 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
Op het moment zelf (20 min.)
2. Dep de lamsmanchettes droog met keukenpapier.
3. Bak de manchettes aan beide zijden goudbruin in 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter gedurende 2 à 3 min. Zorg ervoor dat ze binnenin roze zijn. Haal de manchettes uit de pan en hou warm.
4. Giet het mandarijntjessap in de pan van het vlees en voeg de sjalotten toe. Maak de braadresten los en laat 5 min. goed doorkoken. Voeg de Banyuls toe en laat 2 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
5. Voeg de mandarijnschijfjes toe en laat nog 2 min. zachtjes sudderen.
Afwerking :
Serveer de lamsmanchettes met de saus en de zoete aardappelen. -Bestrooi met wat peterselie en geef er gestoofde boontjes of gestoomde broccoli bij.
(kan enkele uren vooraf)
- Was de zoete aardappelen en leg op een stoomrooster boven een kookpan met lichtgezouten kokend water.
- Stoom ze afgedekt gedurende ± 20 min. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden.
- Schil 2 mandarijntjes, snij ze in schijfjes en hou ze apart voor de garnering.
- Pers het sap uit de overige mandarijntjes. U hebt ongeveer 3 dl sap nodig.
- Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
- Maak de kruidenolie: snipper de jonge uitjes fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met 1 dl olijfolie en voeg de rozemarijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.
Bereiding = 5 min. + 15 min. in de oven, vooraf + 20 min., op het moment zelf
1. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 3 à 4 cm dik. Schik ze naast elkaar in een brede ovenschaal en verdeel er de kruidenolie over. Bak 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
Op het moment zelf (20 min.)
2. Dep de lamsmanchettes droog met keukenpapier.
3. Bak de manchettes aan beide zijden goudbruin in 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter gedurende 2 à 3 min. Zorg ervoor dat ze binnenin roze zijn. Haal de manchettes uit de pan en hou warm.
4. Giet het mandarijntjessap in de pan van het vlees en voeg de sjalotten toe. Maak de braadresten los en laat 5 min. goed doorkoken. Voeg de Banyuls toe en laat 2 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
5. Voeg de mandarijnschijfjes toe en laat nog 2 min. zachtjes sudderen.
Afwerking :
Serveer de lamsmanchettes met de saus en de zoete aardappelen. -Bestrooi met wat peterselie en geef er gestoofde boontjes of gestoomde broccoli bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk gerecht. Lamsmanchettes is een versneden lamskroon ; uiteraard kan je ook de volledige lamskroon eerst braden en dan zelf versnijden
Ingrediënten
20 lamsmanchettes (beenhouwerij)
1 kg mandarijnen
750 g zoete aardappelen
5 lente-uitjes
4 sjalotten
6 eetl. banyuls (zoete rode wijn))
1 dl olijfolie
1 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
5 takjes tijm (vers)
3 takjes peterselie (vers)
1 koffiel. rozemarijn (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
instantsausbinder (facultatief)
1 kg mandarijnen
750 g zoete aardappelen
5 lente-uitjes
4 sjalotten
6 eetl. banyuls (zoete rode wijn))
1 dl olijfolie
1 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
5 takjes tijm (vers)
3 takjes peterselie (vers)
1 koffiel. rozemarijn (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
instantsausbinder (facultatief)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1459737
Homepage ID
1090993
Teller
164
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid