ei-ei-eitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/13/2018 - 20:03
Bereidingswijze
Kook de 5 eieren in 9 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water en laat afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn, snij ze dan voorzichtig in tot het eigeel.
het eiwit en eigeel doe je in 2 aparte kommen.
Pak de kom met het eigeel. Voeg hieraan toe: halve ui, zeer fijn gesneden, teentje knoflook, fijn gesneden en geplet met de zijkant van je mes tot een gelei. 3 eetlepels mayonaise en klein handje vol prei (ongeveer 1/4 speer).
daarna op smaak maken met zout, peper, paprika pikant en kerrie massala.
Mijn smaak is +/- 1/4 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1 theelepel paprika pikant, 2-3 theelepels kerrie.
Ik zou vooral tussendoor proeven, want iedere smaak is anders!
Pas als je tevreden bent met de smaak van het eigeel, snij je het eiwit klein en roer je dit door het eigeel.
En nu, smullen maar!
Afbeelding
ei-ei-eitje
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onder het kippensoep maken bedacht ik dat een eiersalade wel lekker was. Ik had tenslotte een klein handje prei over van de kippensoep...
Ingrediƫnten
5 eieren
3 eetlepels mayonaise
halve ui
handje vol prei
zout
peper
teentje knoflook
paprika pikant
kerrie massala
Hulpmiddelen & keukengerei
2 kommen, 1 pannetje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1459731
Homepage ID
2639621
Teller
33
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Lindaasdfghjkl
Gelegenheid