Bereidingswijze
Eiwit kloppen, niet te stijf, de suiker lepel voor leper erbij doen en de buisman lepeltje voor lepeltje. Het beslag in 2 delen en in een springvorm doen, in de springvorm moet je folie leggen bestrooid met poedersuiker midden in de oven: stand 150, 90 minuten
Als men 2 springvormen gelijk in de oven doet dan eerst 1 eruit halen en de folie heel vlug eraf trekken, en dan de volgende
---------------------
slagroom kloppen met 5 a 6 eetlepels suiker, 5 a 6 lepels cacao en 2 pakjes klopvast
--------------------
Taart maken
1 bodem van boven op wat bestrijken met crème, dan de andere bodem erop leggen, deze ook van boven op bestrijken en rondom. Rondom kan eventueel wat choco vlokken op gedaan worden.
De reep chocolade raspen en een beetje hiervan de bovenste bodem strooien. Dan de rest van de crème de taart mee opspuiten en de rest van de geraspte choco erover strooien
Als men 2 springvormen gelijk in de oven doet dan eerst 1 eruit halen en de folie heel vlug eraf trekken, en dan de volgende
---------------------
slagroom kloppen met 5 a 6 eetlepels suiker, 5 a 6 lepels cacao en 2 pakjes klopvast
--------------------
Taart maken
1 bodem van boven op wat bestrijken met crème, dan de andere bodem erop leggen, deze ook van boven op bestrijken en rondom. Rondom kan eventueel wat choco vlokken op gedaan worden.
De reep chocolade raspen en een beetje hiervan de bovenste bodem strooien. Dan de rest van de crème de taart mee opspuiten en de rest van de geraspte choco erover strooien
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept gevonden tussen papieren bij mijn schoonouders. Het papier is al oud en tekst is bijna niet meer leesbaar. Bijzonder zo'n vondst!
Ingrediënten
4 eieren - 150 gr suiker - 2 a 3 lepeltjes buisman
-----------------
2 slagroom van 1/4 liter
2 pakjes klopvast
2 a 3 lepels cacao
5 a 6 lepels suiker
1 reep chocolade puur, dit is voor de garnering
-----------------
2 slagroom van 1/4 liter
2 pakjes klopvast
2 a 3 lepels cacao
5 a 6 lepels suiker
1 reep chocolade puur, dit is voor de garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
(2x) springvorm, oven 150 graden, 90 minuten, mixer, folie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1459263
Homepage ID
2639621
Teller
316
Bron
Schoonmoeder
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid