Bereidingswijze
Haal het croissantdeeg uit het blikje en leg de hele plak plat neer.
Verdeel het deeg in 6 stukken, dus elk stuk tot de naad in tweeën delen.
Smeer drie delen van het deeg in met de groene pesto en strooi er de kaas over.
Rol de plakjes op en snij ze in plakjes van plm 2 cm
Smeer de overige 3 delen in met roomkaas en de in kleine stukjes gedroogde tomaten.
Strooi ook hier wat geraspte kaas over en rol de plakjes op.
Leg de plakjes plat op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de hapjes plm. 15 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Verdeel het deeg in 6 stukken, dus elk stuk tot de naad in tweeën delen.
Smeer drie delen van het deeg in met de groene pesto en strooi er de kaas over.
Rol de plakjes op en snij ze in plakjes van plm 2 cm
Smeer de overige 3 delen in met roomkaas en de in kleine stukjes gedroogde tomaten.
Strooi ook hier wat geraspte kaas over en rol de plakjes op.
Leg de plakjes plat op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de hapjes plm. 15 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk recept voor een verjaardag of een feestje.
De hapjes kun je ruim tevoren maken en invriezen.
Warm en koud lekker en op mijn verjaardag vlogen ze weg (in de monden van de gasten)
De hapjes kun je ruim tevoren maken en invriezen.
Warm en koud lekker en op mijn verjaardag vlogen ze weg (in de monden van de gasten)
Ingrediënten
1 blikje croissantdeeg uit de koeling
1 bakje groene pesto (liefst uit de koeling of zelfgemaakt)
Geraspte pittige kaas
Paar gedroogde tomaten op olie (goed uitgelekt en gedroogd)
roomkaas
1 bakje groene pesto (liefst uit de koeling of zelfgemaakt)
Geraspte pittige kaas
Paar gedroogde tomaten op olie (goed uitgelekt en gedroogd)
roomkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat
bakpapier
bakpapier
Leuke tips
Je kunt deze borrelhapjes uitstekend invriezen.
Zorg dat de hapjes goed afgekoeld zijn voor je ze invriest.
Je kunt ze koud of warm eten.
(Uit de vriezer nog bevroren plm. 10 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven)
Zorg dat de hapjes goed afgekoeld zijn voor je ze invriest.
Je kunt ze koud of warm eten.
(Uit de vriezer nog bevroren plm. 10 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1459205
Homepage ID
886977
Teller
13915
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid