Bereidingswijze
Bak de kers-tulbandjes ze af in een oven van 175 C° tot lichtbruin kleuren.
Zet de oven uit en laat de kerstcake even rusten en haal ze dan uit hun vorm.
Nadat ze afgekoeld zijn kunt u ze eventueel met poedersuiker bestrooien.
of bak ze af in 4-6 weckpotjes van 500 ml
Zet de oven uit en laat de kerstcake even rusten en haal ze dan uit hun vorm.
Nadat ze afgekoeld zijn kunt u ze eventueel met poedersuiker bestrooien.
of bak ze af in 4-6 weckpotjes van 500 ml
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
In een keuken vol erfgoed horen deze mini tulbandjes
Ingrediënten
Mini tulbandjes
50 gram gedroogde cranberry's
50 gram krenten
75 gram fijngesneden gedroogde pruimen
80 gram fijngesneden gedroogde abrikozen
100 gram donkere rozijnen
100 gram fijngesneden verse appel
250 gram zachte roomboter plus wat extra voor het invetten
250 gram lichtbruin basterdsuiker
4 eigelen gesplitst en deze schuimig kloppen
4 eiwitten gespitst en tot schuim geklopt
1 flinke lepel appelstroop
75 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram bloem
½ theelepel kaneel
½ geraspte theelepel nootmuskaat
Mespuntje zout
200 ml rum
Bereiding:
Verwarm de oven op 100 C°
Meng alle ingrediënten in een grote afsluitbare kom. Schenk hier de 200 ml rum over Dek de kom af en laat deze ingrediënten ruim 3 uur intrekken op een koele plaats. Roer elk uur de basis massa van de kerstcake even om. Schep dan het beslag in kleine tulbandjes van 2 cm diep .
Bak de kers-tulbandjes ze af in een oven van 175 C° tot lichtbruin kleuren.
Zet de oven uit en laat de kerstcake even rusten en haal ze dan uit hun vorm.
Nadat ze afgekoeld zijn kunt u ze eventueel met poedersuiker bestrooien.
of bak ze af in 4-6 weckpotjes van 500 ml
50 gram gedroogde cranberry's
50 gram krenten
75 gram fijngesneden gedroogde pruimen
80 gram fijngesneden gedroogde abrikozen
100 gram donkere rozijnen
100 gram fijngesneden verse appel
250 gram zachte roomboter plus wat extra voor het invetten
250 gram lichtbruin basterdsuiker
4 eigelen gesplitst en deze schuimig kloppen
4 eiwitten gespitst en tot schuim geklopt
1 flinke lepel appelstroop
75 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram bloem
½ theelepel kaneel
½ geraspte theelepel nootmuskaat
Mespuntje zout
200 ml rum
Bereiding:
Verwarm de oven op 100 C°
Meng alle ingrediënten in een grote afsluitbare kom. Schenk hier de 200 ml rum over Dek de kom af en laat deze ingrediënten ruim 3 uur intrekken op een koele plaats. Roer elk uur de basis massa van de kerstcake even om. Schep dan het beslag in kleine tulbandjes van 2 cm diep .
Bak de kers-tulbandjes ze af in een oven van 175 C° tot lichtbruin kleuren.
Zet de oven uit en laat de kerstcake even rusten en haal ze dan uit hun vorm.
Nadat ze afgekoeld zijn kunt u ze eventueel met poedersuiker bestrooien.
of bak ze af in 4-6 weckpotjes van 500 ml
Hulpmiddelen & keukengerei
Mini vormpjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1458505
Homepage ID
2378541
Teller
39
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid