Bereidingswijze
de deeg ingrediƫnten in de brood machine kneden, of met de hand kneden tot een elastisch deeg.vervolgens het deeg op een werkvlak uitrollen tot een plak en de vulling over de plak verdelen vervolgens het deeg met vulling goed inpakken en nogmaals goed doorkneden tot er weer een samenhangend elastisch deeg ontstaat. doe het deeg in een ingevetten bakvorm of meerdere kleine vormpjes en laat minsten 2 uur rijzen. dit gaat langzaam omdat het een zwaar gevuld deeg is. leg tijdens de rijs een ingevet velletje plastic folie over het deeg tegen uitdrogen.
als het goed gerezen is , zgn verdubbeld. de oven voor verwarmen op 220 graden Celsius. vervolgens afbakken op 200 graden gedurende 35 a 40 minuten
als het goed gerezen is , zgn verdubbeld. de oven voor verwarmen op 220 graden Celsius. vervolgens afbakken op 200 graden gedurende 35 a 40 minuten
Aantal personen
25.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een hartig brood dat het heel goed doet bij de borrel, als appetizer / amuse. Dunne sneetjes gesneden en besmeerd met een beetje knoflooksaus of iets anders kan natuurlijk ook, maar gewoon naturel smaakt het ook heerlijk.
Ingrediƫnten
voor het brood, 350 gram bloem, 210 gram water, 10 gram droge gist, een flinke scheut olijfolie, 2 thee lepels uienpoeder, 1 thee lepel zout, 1 theelepel suiker.
voor de vulling. 200 gram ham plakjes in smalle stukjes gesneden, 200 gram geraspte kaas en plus minus 5 uien gesnipperd en gefruit, goed fruiten tot het voor de helft is verminderd.
voor de vulling. 200 gram ham plakjes in smalle stukjes gesneden, 200 gram geraspte kaas en plus minus 5 uien gesnipperd en gefruit, goed fruiten tot het voor de helft is verminderd.
Hulpmiddelen & keukengerei
brood bak machine is handig voor het eerste kneedwerk. een oven en bakvormen.
Leuke tips
Je kunt het deeg vooraf bestrooien met geraspte gratin kaas of naar keuze met sesamzaadjes of maanzaadjes om een lekkere krokante korstte krijgen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1458227
Homepage ID
2446697
Teller
180
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid