Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Pak de bakvorm in met aluminiumfolie zodat er geen water in de bakvorm kan lopen tijdens het bakproces.
Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de bodem tot het lijkt op een romige crumble. Dit doe je in je bakvorm. Druk het plat op de bodem met een lepel. Zet aan de kant.
Doe de roomkaas, sour cream, sukrin, stevia en vanille in een grote kom en klop met een handmixer tot het mengsel helemaal glad en romig is. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot alles is opgenomen. Niet te lang!! Voeg het bakpoeder toe en mix een paar seconden.
Giet het beslag in de vorm over de bodem. Tik een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
Neem de grote ovenbestendige bak en voeg water toe, voldoende om het bakblik in te zetten zonder te laten verdrinken ;-) Plaats voorzichtig je met aluminium ingepakte cheesecake in het water en zet deze in de oven. Bak hem 60 minuten.
Open de ovendeur en laat de cheesecake 1-2 uur volledig in de oven afkoelen tot deze volledig is afgekoeld (in het midden moet je cheesecake nog steeds wiebelig zijn). Dek af met plasticfolie en plaats deze een nacht in de koelkast.
Deze stappen moeten ervoor zorgen dat uw cheesecake niet barst tijdens het bakken of afkoelen.
Pak de bakvorm in met aluminiumfolie zodat er geen water in de bakvorm kan lopen tijdens het bakproces.
Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de bodem tot het lijkt op een romige crumble. Dit doe je in je bakvorm. Druk het plat op de bodem met een lepel. Zet aan de kant.
Doe de roomkaas, sour cream, sukrin, stevia en vanille in een grote kom en klop met een handmixer tot het mengsel helemaal glad en romig is. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot alles is opgenomen. Niet te lang!! Voeg het bakpoeder toe en mix een paar seconden.
Giet het beslag in de vorm over de bodem. Tik een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
Neem de grote ovenbestendige bak en voeg water toe, voldoende om het bakblik in te zetten zonder te laten verdrinken ;-) Plaats voorzichtig je met aluminium ingepakte cheesecake in het water en zet deze in de oven. Bak hem 60 minuten.
Open de ovendeur en laat de cheesecake 1-2 uur volledig in de oven afkoelen tot deze volledig is afgekoeld (in het midden moet je cheesecake nog steeds wiebelig zijn). Dek af met plasticfolie en plaats deze een nacht in de koelkast.
Deze stappen moeten ervoor zorgen dat uw cheesecake niet barst tijdens het bakken of afkoelen.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk luchtige cheese cake. Foolproof want zelfs ik laat deze niet mislukken ;-)
Ingrediënten
BODEM:
2 el kokosmeel
40 gram amandelmeel
1 tl kaneel (optioneel)
1 el sukrin
4 druppels stevia
2 el gesmolten boter
VULLING:
300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
100 gram sour cream
3 el sukrin
4 druppels stevia (of meer naar believen)
1 tl vanille
1 tl bakpoeder
3 eieren (op kamertemperatuur)
TOPLAAG (optioneel)
100 gram pure chocolade
50 gram gehakte amandelen en cashew nootjes
2 el kokosmeel
40 gram amandelmeel
1 tl kaneel (optioneel)
1 el sukrin
4 druppels stevia
2 el gesmolten boter
VULLING:
300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
100 gram sour cream
3 el sukrin
4 druppels stevia (of meer naar believen)
1 tl vanille
1 tl bakpoeder
3 eieren (op kamertemperatuur)
TOPLAAG (optioneel)
100 gram pure chocolade
50 gram gehakte amandelen en cashew nootjes
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm, aluminium folie, grote bak met water, mixer en kom
Leuke tips
Je kunt het naar eigen smaak afwerken als het eenmaal is afgekoeld. Bijvoorbeeld met gesmolten chocolade en nootjes.
GENIET!!
GENIET!!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1458189
Homepage ID
18350
Teller
401
Bron
https://www.mypcoskitchen.com/keto-new-york-cheesecake-3/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid