Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram FunCakes mix voor Amandelcake, 250 gram (room) boter en 5 eieren (250 gram) en klop het in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
2.Vet de mini loaf pan in met cake release. Schep het beslag in de vier cake vormpjes en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Laat na het bakken de cakejes afkoelen op een taartrooster.
3.Kneed 100 gram FunCakes Smaakfondant Amandel even door, rol het dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad en steek vlinders uit met de plunger cutter.
4.Smelt 200 gram FunCakes Dip 'n Drip Geel even in de magnetron en doe dit in een spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak en giet de gele drip over de afgekoelde cakejes. Decoreer de cakejes met de vlindertjes, witte mimosa's en Culpitt suikerbloemen.
2.Vet de mini loaf pan in met cake release. Schep het beslag in de vier cake vormpjes en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Laat na het bakken de cakejes afkoelen op een taartrooster.
3.Kneed 100 gram FunCakes Smaakfondant Amandel even door, rol het dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad en steek vlinders uit met de plunger cutter.
4.Smelt 200 gram FunCakes Dip 'n Drip Geel even in de magnetron en doe dit in een spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak en giet de gele drip over de afgekoelde cakejes. Decoreer de cakejes met de vlindertjes, witte mimosa's en Culpitt suikerbloemen.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vrolijke lentecakejes zijn mini cakejes gedecoreerd met geel glazuur, fondant vlinders en suikerbloemen. Haal de lente in huis met deze heerlijk ruikende amandelcakejes. Alles wat je nodig hebt om deze lekkere cakejes te maken, vind je bij Deleukstetaartenshop!
Ingrediënten
250 gram zachte ongezouten roomboter
5 eieren
5 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
FunCakes mix voor Amandelcake 500 gram
FunCakes Dip 'n Drip Geel 375g
FunCakes Mimosa -Wit- 45g
FunCakes Special Edition Smaakfondant -Amandel- 250g
PME Butterfly Plunger Cutter Medium
Wilton Recipe Right® 4 Cavity Mini Loaf Pan
Wilton Cake Release 235ml
Wilton -Perfect Height- Rolling Pin 22,5cm
FunCakes Magic Roll-Out Powder (Uitrolpoeder) 225g
Wilton Chrome Plated Cooling Grid 36x50cm
Culpitt Suikerdecoratie Madeliefjes Wit pk/12
FunCakes Dip 'n Drip Geel 375g
FunCakes Mimosa -Wit- 45g
FunCakes Special Edition Smaakfondant -Amandel- 250g
PME Butterfly Plunger Cutter Medium
Wilton Recipe Right® 4 Cavity Mini Loaf Pan
Wilton Cake Release 235ml
Wilton -Perfect Height- Rolling Pin 22,5cm
FunCakes Magic Roll-Out Powder (Uitrolpoeder) 225g
Wilton Chrome Plated Cooling Grid 36x50cm
Culpitt Suikerdecoratie Madeliefjes Wit pk/12
Leuke tips
Tip: halveer de benodigdheden voor de amandelcake en maak 250 gram FunCakes mix voor Cupcakes zoals aangegeven op de verpakking. Voeg aan dit beslag wat citroenrasp toe. Vul 2 uitsparingen van het bakblik met het amandelcake beslag en 2 uitsparingen met het citroen cake beslag. Zo kun je 2 verschillende heerlijke smaken cake serveren!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1458145
Homepage ID
2730149
Teller
196
Bron
Https://www.deleukstetaartenshop.nl/recepten/cake/lentecakejes
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid