Bereidingswijze
Deeg:
Eieren schuimig kloppen. Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen. Giet de gesmolten boter erbij. Voeg het gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe. Kloppen tot glad deeg ontstaat. In beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm in het midden van de oven 20 minuten bakken.
Vorm uit de oven halen (temperatuur wel op 200 graden laten !)
Amandellaag:
Ondertussen 50 gram roomboter, suiker en room in een pannetje aan de kook brengen. Van het vuur af de gezeefde bloem en amandelschaafsel er goed door roeren.
Deze massa over de nog hete koek verdelen en de vorm weer terugzetten in de hete oven.
Nogmaals plm. 20 minuten bakken tot amandelen goudbruin zijn.
Het kan zijn dat jouw oven een langere of kortere baktijd nodig heeft. De baktijd is altijd een beetje afhankelijk van de soort oven.
Eieren schuimig kloppen. Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen. Giet de gesmolten boter erbij. Voeg het gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe. Kloppen tot glad deeg ontstaat. In beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm in het midden van de oven 20 minuten bakken.
Vorm uit de oven halen (temperatuur wel op 200 graden laten !)
Amandellaag:
Ondertussen 50 gram roomboter, suiker en room in een pannetje aan de kook brengen. Van het vuur af de gezeefde bloem en amandelschaafsel er goed door roeren.
Deze massa over de nog hete koek verdelen en de vorm weer terugzetten in de hete oven.
Nogmaals plm. 20 minuten bakken tot amandelen goudbruin zijn.
Het kan zijn dat jouw oven een langere of kortere baktijd nodig heeft. De baktijd is altijd een beetje afhankelijk van de soort oven.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor deze heerlijke amandeltaart heb je maar weinig ingrediënten nodig. Is snel gebakken en super lekker,
Eerst wordt de bodem gebakken en daarna komt er een amandellaag op en wordt de taart nog 20 minuten gebakken. Echt een aanrader.
Deze taart is na een week nog lekker (wel in een trommel bewaren dan).
Eerst wordt de bodem gebakken en daarna komt er een amandellaag op en wordt de taart nog 20 minuten gebakken. Echt een aanrader.
Deze taart is na een week nog lekker (wel in een trommel bewaren dan).
Ingrediënten
2 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
100 gram gesmolten (room)boter + wat extra om de vorm in te vetten
150 gram gezeefde bloem
1 volle theelepel bakpoeder
(in plaats van bloem + bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken)
Paneermeel of bloem voor de springvorm
Voor het amandelbeleg:
50 gram boter
80 gram suiker
3 eetlepels room
1 eetlepel gezeefde bloem
200 gram geschaafde amandelen
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
100 gram gesmolten (room)boter + wat extra om de vorm in te vetten
150 gram gezeefde bloem
1 volle theelepel bakpoeder
(in plaats van bloem + bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken)
Paneermeel of bloem voor de springvorm
Voor het amandelbeleg:
50 gram boter
80 gram suiker
3 eetlepels room
1 eetlepel gezeefde bloem
200 gram geschaafde amandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm doorsnede
pannetje om de boter te smelten
mixer
zeef
pannetje om de boter te smelten
mixer
zeef
Leuke tips
Ik heb de amandeltaart c.q. koek zelf gebakken in een springvorm van 20 cm. doorsnede.
Hiervoor heb ik de helft van alle hierboven genoemde ingrediënten gebruikt.
Hiervoor heb ik de helft van alle hierboven genoemde ingrediënten gebruikt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1457451
Homepage ID
886977
Teller
1649
Bron
ik heb dit recept in mijn computer staan en heb geen idee waar ik het vandaan heb
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid