Bereidingswijze
Verhit de olie in een steelpan en haal van het vuur. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel totdat een deeg is ontstaan. Zet terug op een laag vuur en voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe totdat een goede, niet te dunne saus is ontstaan. Voeg de nootmuskaat, de ham en het zout toe. Meng goed om een homogeen mengsel te verkrijgen. Laat afkoelen in de koelkast.
Klop het ei. Schep met een soeplepel wat van dit mengsel uit de pan en kneed dit in een ovale vorm. Haal dit door het eimengsel, rol het vervolgens door de bloem en daarna door de paneermeel. Invriezen voor later gebruik of meteen een friteuse op 190 C frituren totdat ze goudkleurig zijn. (4-5 min)
Klop het ei. Schep met een soeplepel wat van dit mengsel uit de pan en kneed dit in een ovale vorm. Haal dit door het eimengsel, rol het vervolgens door de bloem en daarna door de paneermeel. Invriezen voor later gebruik of meteen een friteuse op 190 C frituren totdat ze goudkleurig zijn. (4-5 min)
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
14.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zijn de tapas kroketten zoals ze in veel tapas restaurants in Spanje geserveerd worden. Is weer eens een wat andere borrelhap.
Ingrediënten
1 el olijfolie, 2 el bloem, ¼ l melk, nootmuskaat, 150 g gerookte ham, het vet verwijderd en in erg kleine stukjes gesneden, zout. Voor het paneren: 1 ei, 3 el bloem, 100 g paneermeel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan, pollepel
Leuke tips
Anders dan bij gewone kroketten of bitterballen worden ze met wat tomatensaus of ketchup gegeten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1457329
Homepage ID
2160663
Teller
100
Bron
Is overal in Spanje bekend
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid