Bereidingswijze
Voor alle drie de dips geldt: de ingrediënten door elkaar roeren.
Proeven en eventueel nog iets van peper en/of zout toevoegen.
Proeven en eventueel nog iets van peper en/of zout toevoegen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn buurvrouw vroeg me een paar gemakkelijk te maken dips en/of smeersels voor een gezellig avondje. Zij is niet so'n keukenprinsen maar wilde toch graag iets zelf maken.
Deze smeersels oftewel dips vielen bij iedereen in de smaak en zijn super gemakkelijk te maken,
Deze smeersels oftewel dips vielen bij iedereen in de smaak en zijn super gemakkelijk te maken,
Ingrediënten
Met gerookte zalm en dille:
75 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
25 gram kwark
100 gram gerookte zalm, heel fijn gesneden
2 flinke eetlepels gehakte verse dille (bewaar iets voor de garnering)
Wat versgemalen peper
Paar druppels citroensap
Met tonijn en bieslook:
75 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
25 gram kwark
Klein blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt (80 gr)
2 flinke eetlepels gehakte bieslook
Versgemalen witte peper
Paar druppels citroensap
Met paprika en basilicum:
75 gram roomkaas op kamertemperatuur
25 gram kwark
½ rode paprika in piepkleine blokjes gesneden
½ gele paprika in piepkleine blokjes gesneden
2 eetlepels gehakte verse basilicum
Peper, zout
Paar druppels citroensap
2 theelepels honing
Paprikapoeder
75 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
25 gram kwark
100 gram gerookte zalm, heel fijn gesneden
2 flinke eetlepels gehakte verse dille (bewaar iets voor de garnering)
Wat versgemalen peper
Paar druppels citroensap
Met tonijn en bieslook:
75 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
25 gram kwark
Klein blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt (80 gr)
2 flinke eetlepels gehakte bieslook
Versgemalen witte peper
Paar druppels citroensap
Met paprika en basilicum:
75 gram roomkaas op kamertemperatuur
25 gram kwark
½ rode paprika in piepkleine blokjes gesneden
½ gele paprika in piepkleine blokjes gesneden
2 eetlepels gehakte verse basilicum
Peper, zout
Paar druppels citroensap
2 theelepels honing
Paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltjes
Leuke tips
Allemaal ook heel lekker op een broodje of een boterham bij de lunch.
De dip en/of smeersel kan ruim tevoren worden gemaakt, dus gemakkelijk las je gasten krijgt,
De dip en/of smeersel kan ruim tevoren worden gemaakt, dus gemakkelijk las je gasten krijgt,
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1456747
Homepage ID
886977
Teller
2068
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid