Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C onder- en bovenwarmte.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, witte basterdsuiker, het ei, vanille-extract en zout in een kom en mix dit enkele minuten tot een romig geheel.
Spatel de bloem en kokosrasp door dit mengsel tot je een mooi deeg hebt.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een druif en plaats deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
Druk de balletjes een beetje plat tot ze een doorsnede hebben van ongeveer 6 centimeter.
Bak de koekjes in het midden van de voor verwarmde oven in ongeveer 10 minuten licht goudbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, witte basterdsuiker, het ei, vanille-extract en zout in een kom en mix dit enkele minuten tot een romig geheel.
Spatel de bloem en kokosrasp door dit mengsel tot je een mooi deeg hebt.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een druif en plaats deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
Druk de balletjes een beetje plat tot ze een doorsnede hebben van ongeveer 6 centimeter.
Bak de koekjes in het midden van de voor verwarmde oven in ongeveer 10 minuten licht goudbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
60.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rutger van den Broek was de eerste winnaar van Heel Holland Bakt in 2013.
Ik volg Rutger op internet waar hij regelmatig lekkere bakrecepten plaatst.
Deze keer heb ik zijn kokoskoekjes gebakken die snel gemaakt en erg lekker zijn.
Ik volg Rutger op internet waar hij regelmatig lekkere bakrecepten plaatst.
Deze keer heb ik zijn kokoskoekjes gebakken die snel gemaakt en erg lekker zijn.
Ingrediënten
175 gr boter, op kamertemperatuur
175 gr witte basterdsuiker
1 ei, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract of een zakje vanillesuiker
¼ tl zout
125 gr bloem
100 gr gemalen kokos (kokosrasp) te koop in de supermarkt bij de bakproducten
175 gr witte basterdsuiker
1 ei, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract of een zakje vanillesuiker
¼ tl zout
125 gr bloem
100 gr gemalen kokos (kokosrasp) te koop in de supermarkt bij de bakproducten
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
deegkom
bakpapier
bakplaten
deegkom
bakpapier
bakplaten
Leuke tips
Ik heb de helft van de door Rutger genoemde hoeveelheid gebruikt en had ongeveer 35 koekjes. Natuurlijk is de hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de balletjes die je vormt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1456605
Homepage ID
886977
Teller
382
Bron
https://www.rutgerbakt.nl
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid